Τρίτη 8 Δεκεμβρίου 2009

«Η ύαινα» [Από το blog “Ελληνίδα”]


Στις 7 και 8.12.2009, η “Κλέφτρα Κίσσα” θα αναδημοσιεύσει κάποιες από τις αναρτήσεις που είχε εντοπίσει πέρισυ, τέτοιον καιρό, και αναφέρονταν στον θάνατο του Αλέξη Γρηγορόπουλου και τα γεγονότα που ακολούθησαν, στην Αθήνα του 2008…


«Η ύαινα» [Από το blog “Ελληνίδα”]


Στις 12.12.2008, στο blog “Ελληνίδα” , διαβάσαμε αυτό:


Η ύαινα


Θηλαστικό σαρκοφάγο ζώο της οικογένειας των υαινιδών. Είναι μεγάλο, άγριο και αιμοβόρο ζώο με αποκρουστική εμφάνιση και χαρακτηριστική αντιπαθητική οσμή που του μένει από την τροφή που κυνηγά και που συνήθως είναι πτώματα ζώων.
Τ' αυτιά της μικρά, είναι πάντοτε όρθια και τα μάτια της μεγάλα, πονηρά, σπινθηροβόλα, αρπακτικά. Το κεφάλι της μεγάλο. Τα δόντια της είναι υπερβολικά γερά και κοφτερά, έτσι εξηγείται κι η ικανότητά της να ξεσκίζει εύκολα τη λεία της και να θρυμματίζει ακόμα και τα κόκαλα της. Έχει τρίχωμα σκληρό κι αραιό, που στη ράχη κοντά στο λαιμό σχηματίζει μικρή χαίτη! Η ύαινα ζει αποκλειστικά με σάρκες. Προτιμά τα νεκρά ζώα, αλλά όχι σπάνια επιτίθεται και στους ζωντανούς στόχους, ακόμα και σε ανθρώπους.

[από την Live-pedia.gr]


Eνδημεί και στην χώρα της φαιδράς πορτοκαλέας και κατά κόρον μάλιστα. Αυτό τουλάχιστον το συμπέρασμα έβγαλα ακόμα μιά φορά παρακολουθώντας τηλεόραση τις τελευταίες ημέρες. Ηλπιζα πως σε μιά τέτοια περίσταση θα στεκόντουσαν λίγο πιό ψηλά από το συνηθισμένο τους επίπεδο (βόθρος - σκατά - δεν πάει παρακάτω). Και οι πολιτικοί που ψάρευαν ψήφους είχαν την τιμητική τους.

Από το Πασόκ που έκανε μαθήματα ηθικής (λες και αυτοί δεν έδειραν συνταξιούχους, δεν παρέδωσαν τον Οτσαλάν, δεν ευχαρίστησαν τους Αμερικάνους στα Ιμια) ως το μαλλιοτράβηγμα των αριστερών κομμάτων γιά τα κουκιά. Είσαστε ξεφτίλες ρε, όλοι σας. Το μόνο που σας ενδιαφέρει είναι οι ψήφοι.

Και μετέτρεψαν τον θάνατο ενός παιδιού σε φιέστα κακογουστιάς. Ενα άψυχο κορμάκι έγινε οσιομάρτυρας και σύμβολο καταστροφής. Ολα τραβηγμένα και μεγενθυμένα.

Και η χυδαιότητα της υπερασπιστικής γραμμής Κούγια. Αυτόν ποιός θα τον κάνει τουλούμι στο ξύλο αναρωτιέμαι.

Το θέμα δεν είναι η αστυνομική βία αλλά η παντελής απουσία ελπίδας. Δεν υπάρχει καμιά ελπίδα γιά το αύριο. Δεν υπάρχει κάποιος σωτήρας ανάμεσα στους πολιτικούς.

Την αλλαγή δεν θα την φέρουν οι πολιτικοί αλλά εμείς. Κάθαρση και αλλαγή σε μας πρώτα. Γιατί σαν αφιονισμένοι είμαστε όλοι μας τόσα χρόνια καρπαζοεισπράκτορες κυνηγοί του life style.

Του Ελληνα ο τράχηλος ζυγόν δεν υποφέρει... υποτίθεται. Υποφέρει όμως καντάρια μαλακίας. Αρκεί να έχει ένα ωραίο τουτού, ένα ωραίο σπίτι και ότι άλλο προτείνουν τα ΜΜΕ ως αναγκαίο. Και οι τράπεζες βρε αδελφέ νομίζαμε πως χαρίζουν λεφτά!

Κι' ελπίζω αυτή η θλίψη των καταστροφών να μην πάει χαμένη. Ελπίζω η οργή να μην καταλαγιάσει σύντομα. Ελπίζω να μην ξεχάσουμε όπως κάναμε με τις φωτιές. Ελπίζω να ξυπνήσουμε, να ξυπνήσουμε, να ξυπνήσουμε! Κι' ελπίζω να τιμωρηθούν αυτή την φορά οι ύαινες. Ολες οι ύαινες που παίζουν τα πολιτικά τους παιχνίδια πάνω στο ψοφίμι.

Και το ερώτημα παραμένει. Γιατί αφήσατε να μας κάψουνε; Με ποιό δικαίωμα δείξατε τόση έλλειψη σεβασμού σε ιστορικά κτήρια; Δικά σας είναι;


ΠΗΓΗ:

http://ths-ellinidas.blogspot.com/2008/12/blog-post_12.html


Δεν υπάρχουν σχόλια: