Τετάρτη 19 Αυγούστου 2009

«Ψυχή και Σώμα» [Από το blog “Lockheart”]


Ακριβώς πέντε μήνες πριν, στις 19.3.2009, στο blog “Lockheart”, του Σπύρου, διαβάσαμε αυτό:


Ψυχή και Σώμα…

Ψυχή και σώμα, το ένα μέσα στο άλλο και τα δύο σαν μια λειτουργικότητα συντελούν την ύπαρξη αλλά και την μορφή που εκδηλώνεται σαν ροή μεσα στο φυσικό επίπεδο.


Το θέμα είναι τι κάνουμε για αυτά τα δύο : Πάμε στην ανάλυση με την μέθοδο των ερωτήσεων ώστε να μας δημιουργηθεί το υπόβαθρο του προβληματισμού.

(Ο γραφών δεν εξαιρεί τον εαυτό του από αυτά που θα ακολουθήσουν)


Ας ξεκινήσουμε με την ψυχή μας. Έχουμε τελικά πνευματικές ρίζες ; Τι κάνουμε για να εξελίξουμε τον εσωτερικό μας κόσμο και να προοδεύσουμε πνευματικά. Αναλαμβάνουμε αυτή την μεγάλη ευθύνη για εσωτερική ευημερία με την απαραίτητη σοβαρότητα ; Τα πάθη είναι η στάχτη που εμποδίζει την ψυχή μας να αντικρίσει το φως. Τι κάνουμε για να απαλλαγούμε από τα πάθη ; Κάνουμε αγώνα η απλά περιμένουμε να φύγουν μόνα τους; Τι κάνεις για να απαλλαγής από τα πάθη σου ; Προσπαθείς ενεργά ; Αγωνίζεσαι ; Μήπως τελικά είσαι ένα ρομποτάκι που ζει σε μια εσωτερική αυταπάτη και δεν βλέπει τίποτα μεμπτό μέσα του και απλά δεν σε νοιάζει τίποτα ; Μην ξεχνάμε , αγώνας δεν είναι προσπάθησα δύο μέρες και μετά πάλι σε 6 μήνες. Αγώνας είναι καθημερινή προσπάθεια με όποιο κόστος! Έχουμε την υπομονή , την δύναμη και την πειθαρχία να υπομένουμε ώστε να λάβουμε τα στέφανα της νίκης μετά την ολοκλήρωση της προσπάθειας ; Πόσα λεπτά την ημέρα αφιερώνουμε στην σιωπή , την αυτοκριτική, τον απολογισμό και την εσωτερική κάθαρση ;

Ας σταθούμε μπροστά στον εαυτό μας και ας απαντήσουμε σε αυτά τα ερωτήματα είναι χρέος μας να το κάνουμε.

Πάμε στο σώμα μας. Τι κάνουμε για αυτό ; Μήπως είμαι δέσμιοι του φαγητού , του ποτού , του τσιγάρου και απλά έχουμε βολευτεί σε αυτές τις απολαύσεις χωρίς να θέλουμε να συνειδητοποιήσουμε το κακό που μας κάνουν; Ποια είναι η φροντίδα και η προσοχή που δίνουμε στο σώμα μας ; και δεν μιλώ για θέμα καλλωπισμού αλλά προστασίας!. Φροντίζουμε την διατροφή μας ; Ασχολούμαστε με τον αθλητισμό ; Τουλάχιστον περπάτημα που είναι το βασικό απαραίτητο για την καρδιά ; ή απλά είμαστε γραφείο – σπίτι και πάλι από την αρχή ;. Ποιες είναι οι εξαρτήσεις που μας εμποδίζουν στην αυτάρκεια και την εξέλιξη ;

Θα ρωτήσω κάτι πολύ σημαντικό που σίγουρα ελάχιστοι ή κανένας πράττουν. Ποιος από εσας έχει κοιτάξει την καρδιά του με triplex η με καρδιογράφημα ; ή μέσα στο μυαλό μας έχουμε το μοτό ότι την καρδιά αν δεν πάμε 60 δεν υπάρχει λόγος να την κοιτάξουμε ; Αυτό είναι έγκλημα! Πόσο συχνά κάνουμε γενικές εξετάσεις ; η νομίζουμε ότι θα ζήσουμε για πάντα ή ότι είμαστε βιονικά όντα; Το σώμα μας είναι φθαρτό και μια προσωρινή φιλοξενία οπότε ένας λόγος παραπάνω για να δείχνουμε την απαραίτητη προσοχή που του αρμόζει.

Γράψε κάποια στιγμή τι κάνεις για την ψυχή και το σώμα σου και αν δεν κάνεις τίποτα για την φροντίδα και την εξέλιξη των δύο ξεκίνα από σήμερα κιόλας να δομήσεις τα κατάλληλα μέτρα που εσύ γνωρίζεις για να μπορέσεις να απαλλαγείς από τα πάθη και να εξελιχθείς. Τι; Δεν έχεις χρόνο; Και να μην έχεις είσαι υποχρεωμένος να τον βρείς διότι ψυχή και σώμα είναι τα απαραίτητα στοιχεία της δομή σου. Και χρόνο να μην έχεις όμως βρές τον ! έστω και λιγάκι κάθε μέρα και σε λίγο καιρό με το πετραδάκι φροντίδας θα χτίσεις γερά θεμέλια!


ΞΕΚΙΝΑ από σήμερα ! ΕΝΑ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟ ΣΗΜΕΡΑ ! ΒΑΛΕ το σήμερα σαν σταθμό εξέλιξης και ξεκίνα για το δικό σου ταξίδι με υπέροχες διαδρομές ! Το αύριο μπορεί να περιμένει το χθες είναι πίσω σου το παρόν υπάρχει το ζεις προσπάθησε να το κάνεις καλύτερο σε όλους τους τομείς. Ξέρεις πολύ καλά τι πρέπει να κάνεις απλά σταμάτα τις αναβολές και ξεκίνα….καλη διαδρομή και καλή επιτυχία !


ΠΗΓΗ:

http://lock-heart.blogspot.com/2009/03/blog-post_19.html


Δεν υπάρχουν σχόλια: