Παρασκευή 26 Απριλίου 2013

«Ανεύθυνοι με εμμονές και με κρυφή ατζέντα» [Από το blog “ANemos”]



Πριν από ένα μήνα, στις 26.3.2013, στο blogANemos διαβάσαμε αυτό:


Ανεύθυνοι με εμμονές και με κρυφή ατζέντα
            Υπάρχει κάτι πιο ανεύθυνο, πιο ανόητο και πιο επικίνδυνο από τη λογική που εξέφρασε σήμερα ο Βενιζέλος όπως και πολλοί άλλοι όλα τα προηγούμενα χρόνια:  «Είναι κλειστοί οι δρόμοι διαφυγής»!
Οπως το διαβάζεις:  «Είναι κλειστοί οι δρόμοι διαφυγής»!
Υπάρχει μεγαλύτερη αναίρεση της έννοιας "πολιτική"  από αυτή την επικίνδυνη ανοησία; (Ούτε λόγος για την έννοια ηγέτης βέβαια!).Τι άλλο είναι η πολιτική από το να βρίσκει νέους δρόμους κι αν δεν υπάρχουν να τους φτιάχνει έτσι ώστε να περνούν οι κοινωνίες βαδίζοντας προς το μέλλον τους;



Τι σκατά άλλο είναι η πολιτική από το να αναλύει τις συνθήκες, να προβλέπει τα επερχόμενα και υπηρετώντας τη λαϊκή βούληση να επεξεργάζεται εναλλακτικά σχέδια ακόμη κι αν δεν χρειαστεί να τα εφαρμόσει ποτέ;
Δηλαδή με τι άλλο περνάει τις ώρες του ένας πολιτικός; Με το να διαχειρίζεται καταστάσεις, μόνο; Με το να χαϊδεύει την εκλογική πελατεία του και τους χορηγούς του; Με το να κρύβει θείους και ξαδέλφες;
Με τι σκατά ασχολείται ένας πολιτικός εκτός από το να σχεδιάζει νέες εξόδους ή εισόδους σε νέα πράγματα;
Η "φετιχοποίηση" του ευρώ (όπως και της δραχμής, όπως και οποιουδήποτε εργαλείου) είναι μια επικίνδυνη ανοησία που μπλοκάρει κάθε είδους σκέψη για μια άλλη κατεύθυνση που κι αν ακόμη δεν θέλεις να πάρεις ο ίδιος, μπορεί να σου επιβληθεί από άλλους!
Διότι στην προκείμενη περίπτωση και όπως εξελίσσονται τα πράγματα, το θέμα δεν είναι πλέον αν θέλει ή δεν θέλει κάποιος να βγει από το ευρώ. Το θέμα είναι αν αύριο θα υπάρχει ευρώ ή αν θα αναγκαστείς να βγεις είτε θέλοντας είτε όχι.
Και τότε; Τι κάνεις; Τι θα κάνεις;
Θα πεις δεν εξέταζα ένα τέτοιο ενδεχόμενο διότι ήταν όλοι οι δρόμοι κλειστοί;
Ο Βενιζέλος δεν είναι ηλίθιος. Ούτε ο Σαμαράς. Ούτε ο Κουβέλης.
Γνωρίζουν ότι μέσα στους επόμενους μήνες η ευρωζώνη δεν θα έχει καμιά σχέση με αυτό που ξέρουμε σήμερα, όπως και η σημερινή δεν έχει πια καμιά σχέση με εκείνη που ξέραμε μέχρι το 2010.
Ισως μάλιστα να μην υπάρχει καν ευρωζώνη!
Και τότε;
Τότε τι;
Ή μάλλον, τώρα τι; Γιατί δεν κάνουν κάτι;
Κάνουν, είναι η απάντηση. Προσπαθούν να διασώσουν με αυτή την παράταση που υποτίθεται δίνουν τις ελίτ και τις παρέες που μέχρι σήμερα τους στηρίζουν. Με πρώτους τους τραπεζίτες.
Βοηθούν στη φυγάδευση του ελάχιστου πλούτου αυτής της κοινωνίας από ελάχιστους.
"Θάβουν τους γκαζοτενεκέδες με τις λίρες"... Οπως έκανε η φάρα τους και στις προηγούμενες εθνικές καταστροφές για να γυρίσουν να τους ξεθάψουν αργότερα!
Αν υπάρξει ποτέ "αργότερα"!

ΠΗΓΗ:


Δεν υπάρχουν σχόλια: