Παρασκευή 1 Ιουνίου 2012

«Έχεις τα πινέλα, έχεις τα χρώματα, ζωγράφισε τον παράδεισο και μπες μέσα» [Από το blog “Άρωμα Γυναίκας”]



Μόλις χθες, 31.5.2012, στο blog “Άρωμα Γυναίκας”  της Γιώτας, διαβάσαμε αυτό:


Έχεις τα πινέλα, έχεις τα χρώματα, ζωγράφισε τον παράδεισο και μπες μέσα

Πρωινή πρωινή με μια κούπα καφέ και δυό φετούλες με μαρμελάδα απο λεμόνι! Εντάξει, η κούραση πέρασε και ήταν τόσο γλυκιά! Ξεφυλλίζω την απομείνουσα εφημερίδα της Κυριακής, ενώ η TV χαμηλόφωνα παίζει... Ε, μη χάσουμε και την επικαιρότητα!
Τα παιδιά της απεξάρτησης κάνουν ένα κύκλο και φωνάζουν δυνατά τα ονόματά τους. Νιώθουν καλύτερα ή νιώθουν τη ζωή να ξανασφίζει στις φλέβες τους. Είναι νέοι και μπορούν να οργώσουν τον κόσμο! Χωρίς ψηφοδέλτια, χωρίς κομματικές ταμπέλες, γενικά χωρίς κανενός είδους εξαρτήσεις! Τους νιώθω πολύ.... Θέλω κι εγώ να "επαξαρτηθώ" απ΄τις πολιτικές μιζέριες, όχι πως κόλλησα κάπου, μα όλο εκεί, μέσα, κλωθογυρίζω!
Η πρωινή δροσούλα χαμηλώνει το βλέμμα της στις πρώτες ακτίνες του ήλιου. Κελαηδίσματα ακούγονται ζωηρά, σαν νεράκι στη βρυσούλα. Αυτό το κάδρο το κουβαλάω παντού, χρόνια τώρα! Προσπαθώ να φτιάξω το γύρω στα δικά μου όνειρα! Εφικτό; Κομμάτι ναί, το υπόλοιπο χρειάζεται προσπάθεια, υπομονή και επιμονή. Και ιδού! Δυό τρείς γλαστρούλες με το θαύμα της φύσης. Σα να μην το πιστεύω, τα κοιτάζω και τα ξανακοιτάζω. Η κολοκυθιά πολλαπλασιάζεται μέρα με τη μέρα, η ντοματιά "έσκασε" δυό μικρά πράσινα παιδάκια της και η αγγουριά πήρε τον ανήφορο και πάει με τρία μικρούτσικα αγριωπά, στην υφή τους, αγγουράκια θάναι θαρρώ και οι πιπερίτσες έσκασαν μυτούλα κι αυτές! Η μελιτζάνα αργεί ακόμα, θέλει λέει το χρόνο της. Όμως ο μαϊνταντός και ο άνηθος με το δυόσμο, ήδη, πρόσφεραν τις υπηρεσίες τους στην κουζίνα.
Τα όνειρα συνεχίζονται: Ας είναι και μικρός ο κήπος, να τον γεμίσω ζαρζαβατικά πολλά, με ψυχανθή και βασιλικούς και κατιφέδες.
Απλά πράγματα και υπέροχα μοναδικά!

Τέλειωσε ο καφές, έμειναν τα ονειρεμένα χρώματα στο κατακάθι και τ΄ανακατεύω για να μείνουν "ζωντανά" ώσπου να γίνει ο πίνακας ομορφότερος κι ο κόσμος λίγο καλύτερος....!

            Κι αφού έφτιαξα τον τίτλο με τη ρήση του Καζαντζάκη, συμπληρώνω με ακόμη μια άλλη δική του :
" Η πέτρα, το σίδερο, το ατσάλι δεν αντέχουν. Ο άνθρωπος αντέχει".


ΠΗΓΗ:


Δεν υπάρχουν σχόλια: