Παρασκευή 8 Ιουνίου 2012

«Η δύναμή σου» [Από το blog “Aspa online”]



Πριν από τέσσερεις ημέρες,  στις 4.6.2012, στο blogAspa online” της Άσπας, διαβάσαμε αυτό:


Η δύναμή σου

Στους αγώνες στίβου ενός σχολείου στο Οχάιο, ο Matt W., ένα αγόρι που πάσχει από σπαστική εγκεφαλική παράλυση, παίρνει μέρος στο δρόμο ταχύτητας των 400 μέτρων, μαζί με τους συμμαθητές του. Γνωρίζει φυσικά ότι δεν έχει καμία πιθανότητα να  κερδίσει, αλλά τρέχει για τη συμμετοχή, τρέχει για νιώσει τη χαρά του αγώνα, τρέχει για να τερματίσει.
Ο στίβος του σχολείου είναι 200 μέτρων, οπότε χρειάζονται δύο γύροι για να ολοκληρωθεί ο αγώνας και τα περισσότερα παιδιά τερματίζουν πριν καν ο Matt ολοκληρώσει τον πρώτο γύρο.
Στο 1:10 λεπτό του βίντεο, ο John Blaine, ο καθηγητής της Φυσικής Αγωγής, πλησιάζει τον Matt για να τον ενθαρρύνει και παραμένει δίπλα του μέχρι το τέλος.
Στο 2:30 λεπτό, πλησιάζει για να τον ενθαρρύνει κι ένα κορίτσι και σχεδόν ταυτόχρονα μια μικρή ομάδα παιδιών. Έτσι ο ένας γίνεται δύο, οι δύο τέσσερις και σύντομα όλοι αφήνουν ό,τι κάνουν και μαζεύονται δίπλα στον Matt, χειροκροτώντας και ζητωκραυγάζοντας:
“Let’s go Matt, let’s go! Let’s go Matt, let’s go!”


Σε έναν κόσμο που θεωρείται μειονέκτημα να είσαι διαφορετικός και σε μια σχολική πραγματικότητα που παρατηρούνται ολοένα και περισσότερα φαινόμενα επιθετικότητας και σχολικού εκφοβισμού, τέτοια περιστατικά αποτελούν πνοή δροσιάς, δίνουν έμπνευση και μας γεμίζουν ελπίδα.
Μπράβο στον Matt, μπράβο στον καθηγητή, μπράβο στο κορίτσι, μπράβο σε όλη την τάξη. Μπράβο στον έναν, γιατί παρέσυρε όλους τους άλλους.
Η δύναμη του ενός είναι σημαντική. Η  δύναμή σου είναι σημαντική.


ΠΗΓΗ:

Δεν υπάρχουν σχόλια: