Πέμπτη 14 Ιουλίου 2011

«Το βάζο των αναμνήσεων» [Από το blog “Aspa online”]


Προχθες, 12.7.2011, στο blogAspa online” της Άσπας, διαβάσαμε αυτό:


Το βάζο των αναμνήσεων

Κάθε βράδυ πριν να κοιμηθούν οι κόρες μου τις ρωτάω: Ποιο ήταν το καλύτερο σημείο της ημέρας σου;

Γράφουμε την απάντηση σε χαρτάκι και τη βάζουμε σε ένα βάζο. Θα ανοίξουμε το βάζο το βράδυ της παραμονής της Πρωτοχρονιάς, δίπλα στο Χριστουγεννιάτικο δέντρο και θα πλημμυρίσουμε με αναμνήσεις από τις καλύτερες στιγμές της χρονιάς… Δε γράφουμε κάθε μέρα απάντηση υποχρεωτικά, γιατί δε θέλουμε να μας γίνει καταναγκαστικό έργο, μας έχει γίνει όμως μια γλυκιά συνήθεια και περιμένουμε πώς και πώς το άνοιγμα!

Την ιδέα την πήρα από την Shana Connell Noyes, συγγραφέα του βιβλίου Get To Know Your Kid στο οποίο εξηγεί ότι η ανάκληση στη μνήμη μας των καλών στιγμών της ημέρας και η κουβέντα γύρω από αυτές, τις κάνει να εντυπώνονται καλύτερα και μας κάνει πιο χαρούμενους γενικότερα. Και τι πολύτιμη συνήθεια, να μπορείς στο τέλος της ημέρας να εστιάζεσαι στα θετικά αντί να ζεις και να ξαναζείς τα αρνητικά βασανίζοντας το μυαλό σου με αυτά…


[…] Η Brook […] είχε μια άλλη όμορφη ιδέα: να γεμίζει ένα τέτοιο βάζο με τα αστεία λογάκια που λένε καθημερινά τα παιδιά της. Αν καμιά φορά η μέρα της είναι “κάτω του μέσου όρου”, τραβάει ένα χαρτάκι, το διαβάζει και αμέσως αισθάνεται καλύτερα!

Ας γεμίσουμε την υπόλοιπη χρονιά με όμορφες αναμνήσεις!


ΠΗΓΗ:

http://www.aspaonline.gr/2011/07/12/to-vazo-ton-anamniseon/


Δεν υπάρχουν σχόλια: