Παρασκευή 8 Ιουλίου 2011

«Δεν είναι όλοι οι αστυνομικοί ένστολα κτήνη. ΜΑΤατζήδες αρνούνται να χτυπήσουν!» [Από το blog “Για την απλή και ήσυχη ζωή…”]


Πριν από μερικές ημέρες, στις 4.7.2011, στο blog “Για την απλή και ήσυχη ζωή συν πάσι τοις αγίοις” του Misha, διαβάσαμε αυτό:


Δεν είναι όλοι οι αστυνομικοί ένστολα κτήνη. ΜΑΤατζήδες αρνούνται να χτυπήσουν!


«Δεν φορά ολόκληρο το σώμα της Ελληνικής Αστυνομίας το σαδιστικό προσωπείο τέτοιων ασύληπτων βασανιστών.

Δεν είναι όλοι οι εργαζόμενοι στην Ελληνική Αστυνομία απονεκρωμένοι ανθρωπιστικά πολίτες.

... Μπροστά στα μάτια μου στο Σύνταγμα είδα αστυνομικό στην πρώτη σειρά να εγκαταλείπει την ασπίδα, το γκλόμπ και το κράνος και να ουρλιάζει «εγώ αρνούμαι να σκοτώσω ανθρώπους».

Είδα με τα μάτια μου, τον ίδιο αστυνομικό να χτυπιέται με γκλόμπ βίαια από συναδερφούς που τον oδηγούσαν στον προαύλιο χώρο της Βουλής για να τον ενδύσουν άλλη μια φορά με την περιβολή του αίσχους (κι όχι της αποκατάστασης Τάξης) και να τον επαναφέρουν ταπεινωμένο στις επάλξεις της τρίτης σειράς αυτή τη φορά ...;

Είδα με τα ίδια μου τα μάτια, τον ίδιο αστυνομικό να κλαίει στην τρίτη σειρά πίσω από το κράνος.

Έχω φίλο αστυνομικό (διαδηλωτή στην Genova των G8 όπου νοσηλεύεται εδώ και μέρες με σοβαρά προβλήματα όρασης από την βίαιη χρήση ακτίνων lazer από πολίτες.

Γνωρίζω ότι εδώ και δυο εβδομάδες νοσηλεύεται σε ψυχιατρική κλινική αστυνομικός και κινδυνεύει να χάσει τη δουλειά του, σοβαρά ψυχολογικά ζορισμένος γιατί θέλει να βρίσκεται μαζί με όλους εμάς που ζούμε με τρόπο ελληνικό και πολιτικό κάτω από το σιδεροφράκτη της κυβερνητικής ασυδοσίας της λεωφόρου Βασιλίσσης Σοφίας.

Ξέρω αστυνομικό που ντρέπεται να λέει λεωφόρους με ονόματα βασιλέων και βασιλισσών.

«Χάθηκαν τα ονόματα ποιητών, ζωντανών ή νεκρών δημοκρατών;» λέει.»


Μάνος Λαμπράκης - θεατρικός συγγραφέας mediasoup.gr


ΠΗΓΕΣ:

http://misha.pblogs.gr/2011/07/den-einai-oloi-oi-astynomikoi-enstola-kthnh-matatzhdes-arnoyntai.html


Δεν υπάρχουν σχόλια: