Παρασκευή 10 Απριλίου 2009

«Αλλαγή νοοτροοπίας» [Από το blog “Roadartist”]


Στις 20.10.2008, στο blog “Roadartist”, συνοδευόμενο από ένα βιντεάκι και από φωτογραφία μιας αφίσας με το μήνυμα “Γιατί μου κόβεις το δρόμο;” διαβάσαμε αυτό:


Αλλαγή νοοτροπίας


Οι ιστορίες των ανθρώπων με αναπηρία είναι συγκλονιστικές..

Αυτοί οι άνθρωποι με τη φοβερή ψυχική και σωματική δύναμη, αξίζουν κάθε σεβασμό και θαυμασμό.

Δίχως πόδια και χέρια, με προβλήματα όρασης, ακοής.. να αντιμετωπίζουν τη ζωή με αξιοζήλευτη, συγκλονιστική δύναμη...


Ο καθένας τους έχει και μια άλλη ξεχωριστή ιστορία να μας πει για τη ζωή του.. Οι άνθρωποι αυτοί δεν δυσανασχετούν, δεν κλαίγονται για λεπτομέρειες, γνώρισαν από μικροί το ρατσισμό, την κοινωνική αδικία.. έχουνε μάθει να παλεύουν… ακόμα και για τα αυτονόητα για εμάς τους 'αρτιμελείς' πράγματα…


Αναλογίζομαι τι δυσκολίες διέλυσαν, τι απορρίψεις συνάντησαν, πως και με τι τόλμη ανέτρεψαν τις δυσκολίες της φύσης τους.. και καταφέρνουν να στέφονται καθημερινά νικητές... Οι διάκρισεις που υφίστανται είναι κραυγαλέες.. Οι δυσκολίες που εμείς τους δημιουργούμε καθημερινά αδικαιολόγητες. Aυτό που όλοι ξεχνάμε είναι οτί κανείς μας δεν έχει εχέγγυα ισόβιας αρτιμέλειας και ότι όλοι είμαστε υποκείμενοι στη φθορά.

Έστω και τώρα, ...ας αλλάξει η νοοτροπία μας..

Άνοιξε τα μάτια σου.. και κάνε το αυτονόητο..

Μάθε να σέβεσαι την ανάγκη του διπλανού σου…


Στο παρακάτω βίντεο.. ακούγεται στα πορτογαλικά η φράση: «Obrigado pelos obstáculos, pelas barreiras e pelas dificultades. Estamos en forma para o Pequin. Obrigado»..

Στα ελληνικά σημαίνει: «Ευχαριστούμε για τα εμπόδια, τις μπαριέρες, τις δυσκολίες. Είμαστε σε φόρμα για το Πεκίνο. Ευχαριστούμε


[Ακολουθεί ένα βιντεάκι]


Πριν παρκάρεις σε θέση αναπήρων για ΕΥΚΟΛΙΑ, προσπάθησε να μπείς στην θέση του για να καταλάβεις τι σημαίνει πραγματικά ΔΥΣΚΟΛΙΑ!


Καθ' όλη τη διάρκεια των Παραολυμπιακών Αγώνων, αλλά και πλέον καθημερινά όσο προλαβαίνω, παρακολουθώ το blog της Λυγερής, η οποία κάνει εξαιρετική δουλειά, παρουσιάζοντας προβλήματα, αλλά και αξιοθαύμαστες περιπτώσεις ανθρώπων.

Η περίπτωση της Λυγερής είναι ξεχωριστή στην μπλογκόσφαιρα.

Περάστε από το blog, θα "κερδίσετε" σίγουρα κάτι..

Υπογράψτε (ΕΔΩ) για τον αγώνα της, δυναμώνοντας τη φωνή της..


Αν επιθυμείτε, ενημερωθείτε, επισκεφτείτε τα sites:

disabled.gr
streetpanthers


ΠΗΓΗ:

http://roadartist.blogspot.com/2008/10/blog-post_20.html


Δεν υπάρχουν σχόλια: