Πέμπτη 29 Δεκεμβρίου 2011

«Καλές Γιορτές» [Από το blog “Locus Publicus Editorium”]


Πριν από πέντε ημέρες, στις 24.12.2011, στο blogLocus Publicus Editorium”, διαβάσαμε αυτό:


Καλές Γιορτές

Μια δύσκολη και περιπετειώδης χρονιά φεύγει, μια χρονιά που μας γέμισε προβληματισμούς, ανησυχίες και τεράστια αβεβαιότητα. Χρονιά ξεσηκωμού, κρίσης και αυτογνωσίας. Ολόκληρος ο κόσμος είναι πλέον στο πόδι με συσσωρευμένα προβλήματα πολλαπλών βαθμίδων και προτεραιοτήτων. Αλλού αγώνας για μια στοιχειώδη ελευθερία μακριά απο την μπότα του δικτάτορα, αλλού αγώνας για λίγο ψωμί και αξιοπρέπεια, αλλού κοινωνική και οικονομική κρίση. Ο γνωστός μας κόσμος αλλάζει για μια ακόμα φορά, βίαια και απροειδοποίητα. Κανείς δεν μπορεί να ξεφύγει απο την Ιστορία.

Δύσκολη χρονιά και για τη μακρινή πατρίδα, χρονιά πρωτόγνωρης κρίσης και βίαιης ανακατάταξης. Ενα διεφραρμένο κρατικοκεντρικό σύστημα καταρρέει. Για την Ευρώπη και τον κόσμο ειναι ίσως μια ακόμα οικονομική και διοικητική κρίση. Για μάς όμως η κατάρρευση ειναι πρωταρχικά ηθική και πολιτιστική. Με απρόβλεπτες συνέπειες που θα κρατήσουν πολύ καιρό, μέχρι να αναγεννηθεί μια καινούργια ιδεολογία, και μαζί της ενα νέο είδος ανθρώπου.

Χρήσιμο για άλλους θα ήταν να αυξήσουν τις ιστορικές μελέτες τους με θέμα την άνοδο και κατάρρευση των πολιτισμών. Για να δούν τί συνέβη και σε άλλους που κατέρρευσαν, τους λόγους της παρακμής τους, και κυρίως τις συνέπειες στις κοινωνίες τους. Οπως και νάχει, η Ελλάδα είναι μέρος ενός ευρύτερου κόσμου που και αυτός ανασχηματίζεται και αναγεννιέται. Τίποτα δεν θα παραμείνει πλέον το ίδιο. Ολα αλλάζουν, θα αλλάξουμε λοιπόν και εμείς.

Απο τη μακρινή Αμερική μοιράστηκα μαζί σας σκέψεις και αφηγήσεις που γέμισαν ώρες ανάγκης και μοναξιάς. Ωρες επαφής με πνευματώδεις φίλους που και εκείνοι με τη σειρά τους μοιράστηκαν μαζί μου δικές τους σκέψεις και αγωνίες. Μια πολύτιμη ανταλλαγή σκέψεων. Σε όλους εσάς, τους φίλους αυτού του μπλόγκ θα ήθελα να ευχηθώ καλές γιορτές με υγεία, γαλήνη και ευτυχία. Ολόψυχα εύχομαι η νέα χρονιά να είναι καλύτερη για όλα σας τα όνειρα και τους αγαπημένους σας. Η συμμετοχή σας στον χώρο μου με τιμά απεριόριστα και σας ευχαριστώ.

Locus Publicus

The Year in Pictures-Part I

The Year in Pictures-Part II

The Year in Pictures-Part III


ΠΗΓΗ:

http://locus-editorium.blogspot.com/2011/12/k_24.html


Δεν υπάρχουν σχόλια: