Παρασκευή 5 Οκτωβρίου 2012

«Η λογική του “αριστερού” εν Ελλάδι παραλόγου» [Από το blog “Memoryland”]



Πριν από τρεις εβδομάδες, στις 14.9.2012, στο blogMemoryland του Γεράσιμου, διαβάσαμε αυτό:


Η λογική του “αριστερού” εν Ελλάδι παραλόγου
            Ο ΣΥΡΙΖΑ λέει αρνήθηκε να καταδικάσει τη βία της ΧΑ. Γιατί; Διότι, σε ένα σχετικό ψήφισμα της Βουλής, μπροστά από τη λέξη «βία» δεν υπήρχε ο επιθετικός προσδιορισμός «ρατσιστική». Εδώ κάθεσαι λίγο να σκεφτείς: εντάξει, δίκιο έχουν τα παιδιά, οι ΧΑυγίτες είναι σαφώς ρατσιστές. Μισούν τους μετανάστες. Μήπως όμως, ξανασκέφτεσαι, η βία τους δεν είναι αποκλειστικά ρατσιστική; Μήπως αποτελεί αναφαίρετο κομμάτι της ιδεολογίας τους, μιας ιδεολογίας φανατισμού, τσαμπουκά, μισαλλοδοξίας; Άραγε, τα νερά στη Ρένα Δούρου, τα χαστούκια στη Λιάνα Κανέλλη, ήταν ρατσιστικά; Σαφώς, θα σου απαντήσουν οι του ΣΥΡΙΖΑ, καθότι και οι δυο γυναίκες. Δηλαδή ασθενές φύλο, κοκ. Μάλιστα, πολύ ωραία. Αν όμως τα νερά ή τα χαστούκια είχαν πάρει τον Πάκη ή το συντονιστή της συζήτησης (κάτι που άνετα θα συνέβαινε αν είχαν προκαλέσει τον θερμόαιμο Κασιδιάρη, όπως έκαναν οι γυναίκες της παρέας); Θα ήταν αποτέλεσμα του χυδαίου ρατσισμού έναντι των ασπρομάλληδων, ή του πασίγνωστου ρατσισμού σε βάρος των συντονιστών τηλεοπτικών συζητήσεων, που διέπει την παλιοκενωνία μας; Αποτελώντας ένα ακόμα παράδειγμα καταδικαστέας «ρατσιστικής βίας»; Έχω την εντύπωση ότι, κάπου εδώ, εισερχόμαστε – αν δεν έχουμε ήδη μπει, με τα τσαρούχια – στη λογική του παραλόγου. Και, για να γινόμαστε πιο σαφείς, ενός κακώς εννοούμενου «αριστερού» παραλόγου, ενός παραλογισμού,  που βασιλεύει σε αυτή τη χώρα. Και που κερδίζει συνεχώς έδαφος. Ενός παραλογισμού που, προκειμένου να εξυπηρετήσει κάποιες ψευτοϊδεολογικές σκοπιμότητες, δεν διστάζει να ξεφύγει σε διαδρομές στις οποίες ο οιοσδήποτε έχων σώας τας φρένας αδυνατεί να ακολουθήσει. Διαδρομές οι οποίες κάποια στιγμή οδηγούν, μαντέψτε που: στη βία. Όχι βεβαίως στην παλαιάς κοπής, φασιστική, συμπλεγματική, μικροαστική βία της ΧΑ. Όχι. Μας πάνε ντιρέκτ στην «ψαγμένη» βία. Τη «δική μας», μη ρατσιστική, βία. Μας οδηγούν στη βία των «ιδεολόγων» νεαρών που έκαψαν την Αθήνα το Δεκέμβρη του ’08, στην «επαναστατική», «προχώ» βία των μπαχαλάκηδων και κουκουλοφόρων που παρεισφρέουν σε κάθε διαδήλωση στην Αθήνα. Οπότε, κατανοητή η αδυναμία του δεύτερου αυτή τη στιγμή κόμματος της χώρας να καταδικάσει τη βία της ΧΑ. Δεν είχε, στο ψήφισμα της Βουλής, τη σωστή, «ρατσιστική» απόχρωση, που θα την ξεχώριζε από τις άλλες, τις λιγότερο βίαιες βίες.


Με αφορμή το ίδιο θέμα, την ίδια ημέρα (14.9.2012), στο blog “Ροϊδη εμμονές” , διαβάσαμε αυτή την θεώρηση:


Η Βουλή κι η χαϊδευτική «καταδίκη» της Χ.Α.
Πολύ σωστά ΣΥΡΙΖΑ-ΚΚΕ ψήφισαν λευκό  
            Ειδικότερα, το κείμενο της αρμόδιας κοινοβουλευτικής Επιτροπής που θα παραδοθεί στον πρόεδρο της Βουλής:
- καταδικάζει τα επανειλημμένα φαινόμενα βίας στα οποία συμμετέχουν βουλευτές της Χρυσής Αυγής
- προτείνει στον πρόεδρο της Βουλής, εφόσον συνεχιστεί η αντικοινοβουλευτική, παράνομη συμπεριφορά βουλευτών, να ζητήσει προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση,
- επισημαίνει τις ευθύνες της ηγεσίας της Χρυσής Αυγής και
- καλεί την εκτελεστική εξουσία και τη Δικαιοσύνη να επιταχύνει τις διαδικασίες απόδοσης ευθυνών.
Δεν καταδικάζεται λοιπόν εύκολα κάτι το οποίο προσφέρειEύλογο και το τσουβάλιασμα της «Καθημερινής» μέσω του “πνευματώδους” κου Κασιμάτη που τσουβαλιάζει τη Χρυσή Αυγή με το ΚΚΕ : «…Γιατί, δηλαδή, μας σοκάρει ότι ο Ν. Μιχαλολιάκος χλευάζει το δημοκρατικό πολίτευμα από τις Θερμοπύλες, όταν η Αλέκα Παπαρήγα δηλώνει από το βήμα της Βουλής ότι το κόμμα της δεν αναγνωρίζει το Σύνταγμα; Ειλικρινά, δεν βλέπω σε τι διαφέρει, επί της ουσίας, ένα φασιστικό κόμμα που αναλαμβάνει αυθαιρέτως αστυνομικά καθήκοντα στα πανηγύρια από ένα λενινιστικό που εμποδίζει την είσοδο της τρόικας στο υπουργείο Εργασίας – και τα δύο περιφρονούν εξίσου τη νομιμότητα. Αν μας ενοχλούν παρόμοια φαινόμενα, είναι ίσως καιρός να σκεφθούμε μήπως πρέπει να θεσπισθεί νόμος περί κομμάτων, στο πρότυπο του γερμανικού, που θα θέτει τον σεβασμό του δημοκρατικού καθεστώτος (του χειρότερου, αν εξαιρέσει κανείς όλα τα υπόλοιπα, για να θυμηθούμε τον Τσόρτσιλ) ως προϋπόθεση για τη νόμιμη λειτουργία οιουδήποτε κόμματος. Εκτός αν προτιμάμε να περάσουμε πρώτα από τη φάση της Βαϊμάρης...».
Ο Ριζοσπάστης πολύ ορθά επισημαίνει: «Η ‘Χρυσή Αυγή’ η δράση της, η αντιδραστική ιδεολογία της  είναι η άλλη όψη αυτού που ονομάζουν αστική δημοκρατία (διαφωνώ) Είναι ο καλύτερος σύμμαχος των θιασωτών ενός δημοκρατικού καθεστώτος όπου η ανεργία έχει εκτιναχθεί στο 25%, όπου ο ένας στους τρεις νέους είναι χωρίς δουλειά, όπου οι συνταξιούχοι τρώνε μία φέτα ψωμί τη μέρα με τις συντάξεις που παίρνουν, όπου οι καρκινοπαθείς πεθαίνουν επειδή δεν μπορούν να κάνουν θεραπεία, όπου οι ανασφάλιστες μανάδες πάνε στα κοινωνικά ιατρεία και ζητάνε να γεννήσουν επειδή δεν έχουν μία… Και δικά τους παιδιά είναι όσα χτυπούν εξαθλιωμένους που παλεύουν για ένα κομμάτι ψωμί και σουλατσάρουν στις επιχειρήσεις για να δηλώσουν ότι συμπαρίστανται στους καπιταλιστές που τα φέρνουν δύσκολα με την κρίση… Οπως δικά τους δημιουργήματα είναι τα εγκληματικά κυκλώματα στα οποία δρουν και Ελληνες και ξένοι.»

ΣΥΛΛΟΓΗ ΥΠΟΓΡΑΦΩΝ:
για διενέργεια δικαστικής έρευνας για τη δράση της Χ.Α. μέσω του avaaz, της ηλεκτρονικής κοινότητας που αναλαμβάνει την προώθηση της καμπάνιας και την χρηματοδότηση σχετικών ενεργειών. Όσοι ενδιαφέρεστε, εδώ είναι το link για να υπογράψετε το υπόμνημα.
Investigate Greece´s Golden Dawn neo-Nazi Party

ΠΗΓΗ:


Δεν υπάρχουν σχόλια: