Πέμπτη 5 Φεβρουαρίου 2009

«Κινδυνεύει το πολιτικό μας σύστημα» [Από το blog “Ροϊδη εμμονές”]


Στις 30.6.2008, στο blog “Ροϊδη εμμονές”, διαβάσαμε αυτό:


«Κινδυνεύει το πολιτικό μας σύστημα»

Οι πολιτικοί μας εισπράττουν από τη κοινή γνώμη το σεβασμό που οι ίδιοι επιφυλάσσουν για τον εαυτό τους, δεν ξέρω αν οι πολιτικοί αυτοί είναι πλειοψηφία ή μειοψηφία, προσωπικά δεν με αφορά η ποσότητα, εξάλλου αυτοί μας ισοπεδώνουν πολύ περισσότερο απ’ ότι εμείς αυτούς.

Ο χλευασμός που καθημερινά εισπράττουν από το κόσμο, είναι φτιαγμένος από το άφθονο υλικό που οι ίδιοι ακούραστα τον προμηθεύουν.

Ωστόσο, το «κινδυνεύει το πολιτικό μας σύστημα» είναι το μότο το οποίο κυριαρχεί παντού, διαλαλείται σε όλους του τόνους, από όλα τα ΜΜΕ. Ένας καταιγισμός συνεντεύξεων και αρθρογραφίας σκοπεύει να επιβάλλει στη μαζική συνείδησή μας την ενοχή, να νιώσουμε συνένοχοι για τη κατάντια της σημερινής κι ανάπηρης δημοκρατίας «μας», σαν να μας λένε ότι και εμείς συμμετέχουμε σε όλη αυτή τη διαπλεκόμενη βρόμα που αναδύεται από παντού.

Τι α κ ρ ι β ώ ς κινδυνεύει;

Γιατί εάν κινδυνεύει «το πολιτικό μας σύστημα» να χάσει τις πατροπαράδοτες μίζες που δίνουν και παίρνουν σε όλη την ελληνική επικράτεια, αυτός ο κίνδυνος πρέπει να μας χαροποιεί. Ουδείς λοιπόν λόγος στις παντός είδους μοιρολογήτρες.

Κινδυνεύουν μήπως όλες αυτές οι μπετούγιες που συνδέουν όλον τον κοινωνικό ιστό της χώρας, από τα κάτω προς τα πάνω; Διότι οι αλάδωτες μπετούγιες λόγω του ότι πιάνουν σκουριά, τρίζουν. Δεν άκουσα κανένα τρίξιμο σε όλη την κοινωνική πυραμίδα, επομένως όλα «λαδώνονται» καλώς, μαζί και οι μπετούγιες, στα μουλωχτά ή στα φανερά. Όλοι το ξέρουν, αλλά μόλις γραφτεί και ανακοινωθεί, τότε μας εκπλήσσει η ….Αποκάλυψη.

Μήπως κινδυνεύει η εγκατάλειψη του περιβάλλοντος από τις χιλιάδες παράνομες χωματερές, το σκουπιδαριό ή τα απόβλητα που μολύνουν ανεξέλεγκτα λίμνες και ποτάμια…τι να σας πω, θα σας γελάσω. Μπορεί να κινδυνεύουμε ομαδικώς να κολλήσουμε την αρρώστια και μανία των Φράγκων που ανακυκλώνουν τα πάντα. Λέτε;

Μήπως κινδυνεύει η παραπαιδεία να εξαφανιστεί από την παιδεία και το «Θρησκευμάτων» από το «Παιδείας»; ή θα κλείσουν τα μυριάδες φροντιστήρια που σε αριθμό είναι πολυπληθέστερα των μαθητών και συμβάλλουν στην ανάπτυξη της Δωρεάς μας-με-κόπους-και-αγώνες-Παιδείας. Ζαλίστηκα.

Εκτός πάλι αν κινδυνεύουν να σταματήσουν τα ιατρικά φακελάκια, να καταργηθούν τα ράντζα. Επίσης με τρομάζει η ιδέα ότι μια μέρα θα βγάλουμε από τις Νοσοκομειακές αποθήκες τα τόσα up-to-date μηχανήματα-τεχνολογικά θαύματα που αγοράσαμε με κοινοτικά κονδύλια εκατομμυρίων €υρώ, προς όφελος των ασφαλισμένων. Όχι-όχι, δεν θέλω να το σκέπτομαι.

Αμ δεν σας είπα για τον κίνδυνο να αρχίσουν τα Πολεοδομικά γραφεία να αρνούνται συστηματικά το λάδωμα, αυτό κι αν είναι décadence, κίνδυνος-fatale, γιατί τότε θα σταματήσει και η Βουλή την παραγωγή τροποποιήσεων επί τροποποιήσεων επί νομοσχεδίων που θα νομιμοποιούν αυθαίρετα. Φαντάζεστε τη φρίκη;

Επίσης δεν θα άντεχα στη σκέψη να κινδυνεύσουν κάποιες υψίστης σημασίας προμήθειες στα αμύθητα ποσά που ξοδεύουμε σε εξοπλισμούς γιατί θα φτάσουμε στα όρια της εθνικής μειοδοσίας. Νο-nο-nο και Νόου.

Θα είχα κι άλλους κινδύνους να σας παρουσιάσω, που υποψιάζομαι ότι ελλοχεύουν, αλλά πρέπει να πάω στο fitness κλαμπ μου τώρα. Τα λέμε αργότερα. Στο μεταξύ θέλω να σκεφτούμε όλοι μαζί από τι α κ ρ ι β ώ ς κινδυνεύουμε.


ΠΗΓΗ:

http://roides.wordpress.com/2008/06/30/letat-en-perile/#comment-11710

Δεν υπάρχουν σχόλια: