Σάββατο 22 Δεκεμβρίου 2012

«Για τη “Χρυσή Αυγή” από Έλληνες μαθητές της Γερμανίας» [Από το blog “Πόντος και Αριστερά”]



Πριν από μία εβδομάδα, στις 15.12.2012, στο blog “Πόντος και Αριστερά ” διαβάσαμε αυτό:


Για τη “Χρυσή Αυγή” από Έλληνες μαθητές της Γερμανίας

Ανοιχτό γράμμα 265 Ελλήνων μαθητριών και μαθητών της Γερμανίας

(Μόναχο, Στουτγάρδη, Φρανκφούρτη, Ντύσελντορφ, Κολώνια, Λεβερκούζεν, Μπόχουμ, Έσσεν, Γκέτερσλο)

Είμαστε Έλληνες μαθητές και μαθήτριες στη Γερμανία. Οι περισσότεροι από εμάς έχουμε γεννηθεί εδώ. Οι οικογένειές μας αναγκάστηκαν εξαιτίας των δυσκολιών να μεταναστεύσουν τις προηγούμενες δεκαετίες στη Γερμανία, αλλά και τώρα εξαιτίας της κρίσης στην Ελλάδα. Με αυτό μας το γράμμα θέλουμε να εκφράσουμε την οργή μας και την καταδίκη μας για τις επιθέσεις σε βάρος μεταναστών, εργαζομένων και συμμαθητών μας στην Ελλάδα από τους ναζιστές της Χρυσής Αυγής.
Σαν παιδιά μεταναστών στην Γερμανία γνωρίζουμε από πρώτο χέρι τι σημαίνει ρατσιστική βία, τι σημαίνει ναζισμός. Εμείς και οι οικογένειές μας έχουμε έρθει πολλές φορές αντιμέτωποι με τη δράση ναζιστικών οργανώσεων στη Γερμανία σαν τη Χρυσή Αυγή, που επιτίθενται στους ξένους εργάτες που ζουν και εργάζονται στη Γερμανία. Η ρατσιστική βία δεν ξεχωρίζει νόμιμους και παράνομους μετανάστες, έχει ένα και μόνο στόχο. Να διχάσει τους λαούς, τους εργαζόμενους, τους νέους για να μην βλέπουν τον πραγματικό υπεύθυνο για τα προβλήματά τους.
Θέλουμε να γνωρίζετε ότι κάθε φορά που η ναζιστική Χρυσή Αυγή στην Ελλάδα κυνηγά μετανάστες και χτυπά μαθητές που αγωνίζονται, δίνει πάτημα σε αντίστοιχες φασιστικές οργανώσεις στην Γερμανία να επιτεθούν με τον ίδιο και χειρότερο τρόπο σε εμάς και τους γονείς μας.
Εμείς που βλέπουμε κάθε μέρα τους γονείς μας να ιδρώνουν για την επιβίωση μας στα εργοστάσια και τις μεγάλες επιχειρήσεις της Γερμανίας, να παλεύουν από το πρωί μέχρι το βράδυ σε ένα εστιατόριο ή μια μικρή επιχείρηση, εμείς που σαν μαθητές πολλές φορές δουλεύουμε για να βοηθήσουμε τους γονείς μας, γνωρίζουμε ότι για τα καθημερινά βάσανα της οικογένειάς μας δεν φταίει ο συμμαθητής μας που έχει άλλο χρώμα, άλλη θρησκεία ή είναι από άλλη χώρα.
Η φασιστική Χρυσή Αυγή και οι αδελφές της ναζιστικές οργανώσεις στην Γερμανία με τα ψέματά τους και τους τραμπουκισμούς τους έχουν ένα στόχο: Να τρομοκρατήσουν εμάς και τους γονείς μας για να μην αντιδράσουμε με τη δίκαιη οργή και αγανάκτηση που κάθε μέρα νιώθουμε, να μείνουν στο απυρόβλητο οι πολιτικές του κεφαλαίου και των κυβερνήσεών του, που εξαθλιώνουν τους εργαζόμενους και τους νέους στην Ελλάδα και τη Γερμανία.
ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΟΥΜΕ ΚΑΙ ΑΠΟΜΟΝΩΝΟΥΜΕ ΤΗ ΔΡΑΣΗ ΤΗΣ ΧΙΤΛΕΡΙΚΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ, ΤΩΝ ΟΜΟΪΔΕΑΤΩΝ ΤΟΥΣ ΣΤΗ ΓΕΡΜΑΝΙΑ!
ΔΥΝΑΜΩΝΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΣΕ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΓΕΡΜΑΝΙΑ!
ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΜΑΣ!

Διαβάστε:

Επίσης:

Ενός λεπτού σιγή για τα εννέα θύματα της νεοναζιστικής τρομοκρατίας τηρήθηκε χθες στη Γερμανία, όπου οργανώσεις μεταναστών προειδοποιούν ότι ο ρατσισμό δεν χαρακτηρίζει μόνο το ακροδεξιό περιθώριο. Στην επίσημη τελετή για τα εννέα θύματα της οργάνωσης NSU, η Γερμανίδα καγκελάριος Μέρκελ ζήτησε συγγνώμη για την κρατική ολιγωρία. »Το υπόβαθρο των δολοφονιών αυτών παρέμεινε κρυφό για πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα. Αυτή είναι η πικρή αλήθεια. Τα χρόνια αυτά πρέπει να ήταν ατελείωτος εφιάλτης για σας» είπε η καγκελάριος Μέρκελ, ενώπιον συγγενών θυμάτων και της πολιτικής ηγεσίας στο κατάμεστο Κοντσερτχαους του Βερολίνου. «Σας παρακαλώ να μας συγχωρήσετε».
Τον Νοέμβριο, η οργάνωση NSU ανέλαβε με βίντεο την ευθύνη για εννέα δολοφονίες – επτά Τούρκων, ενός Έλληνα και μιας Γερμανίδας αστυνομικού – στο χρονικό διάστημα 2000-2007. Το cd της οργάνωσης ήρθε στη δημοσιότητα μετά τον θάνατο δύο μελών της σε αυτοκινούμενο τροχόσπιτο και την πυρπόληση του διαμερίσματος που χρησιμοποιούσε ως κρυσφήγετο από το τρίτο μέλος, την 36χρονη Μπεάτε Τσέπε, η οποία κρατείται. «Μπορείτε να φανταστείτε πώς ένιωσα βλέποντας τη μητέρα μου να γίνεται ο κύριος στόχος των ερευνών;» είπε στο κοινό η Σεμίγια Σίμσεκ, κόρη του πρώτου από τα θύματα, ανθοπώλη Ενβέρ Σίμσεκ. Από το 2000 και μετά, οι αρχές συσχέτιζαν τις δολοφονίες με το κοινό ποινικό δίκαιο, αποδίδοντας στα θύματα πιθανές σχέσεις με το οργανωμένο έγκλημα ή με τη διακίνηση ναρκωτικών. Σε άπταιστα γερμανικά, η δασκάλα Σίμσεκ, που ήταν 14 χρονών την εποχή της δολοφονίας, είπε: «Σήμερα με βασανίζει η ερώτηση: Είναι η Γερμανία το σπίτι μου; Πώς μπορώ να είμαι σίγουρη γι” αυτό όταν υπάρχει κόσμος που δεν με θέλει εδώ επειδή οι γονείς μου κατάγονται από άλλη χώρα;».
Νωρίτερα, χθες, ο επικεφαλής του κεντρικού μουσουλμανικού συμβουλίου της Γερμανίας, Αϊμάν Μαζιέκ, είπε ότι οι ρατσιστικές επιθέσεις στη χώρα εντείνονται. «Δεν μπορούμε να επιστρέψουμε στην καθημερινότητα σαν να μην έχει συμβεί τίποτα» δήλωσε ο Μαζιέκ. «Στο παρελθόν λέγαμε ότι ο ρατσισμός είναι υπόθεση του περιθωρίου ή των νεοναζί, αλλά ο ρατσισμός προχωρά ως την καρδιά της κοινωνίας».

ΠΗΓΗ:


Δεν υπάρχουν σχόλια: