Σάββατο 14 Φεβρουαρίου 2009

«Η πραγματική φύση της αγάπης» [Από το blog “Lockheart”]


Στις 14.7.2008, στο blog “Lockheart”, διαβάσαμε αυτό:


Η πραγματική φύση της Αγάπης…

Αγάπη (κατά τους Τολτέκους)


Άλλο ένα κείμενο απο την Διδασκαλία των ΤΟΛΤΕΚΩΝ. Ο Theum Mares μέσα από την γραφή του μας ταξιδεύει στις απόψεις αυτού του υπέροχου πολιτισμού.

Σήμερα το θέμα έχει να κάνει με την Πραγματική φύση της Αγάπης :

«Οι άνθρωποι αγνοούν γενικά την πραγματική φύση της αγάπης. Αυτό που γνωρίζουν σαν αγάπη δεν είναι τίποτα περισσότερο από ένα είδος όρων, οι οποίοι, αν ικανοποιηθούν ενεργοποιούν στο ενδιαφερόμενο άτομο ένα αίσθημα έντονης ευχαρίστησης. Αυτή ακριβώς η ευχαρίστηση είναι που εκλαμβάνεται συνήθως λανθασμένα σαν αγάπη και επομένως όταν οι όροι αυτού του ατόμου δεν ικανοποιούνται, η ονομαζόμενη αυτή αγάπη μπορεί εντελώς ξαφνικά να μετατραπεί σε εκδικητικότητα η ακόμα σε μίσος. Η πλειονότητα των ανθρώπων δεν αγαπά ο ένας τον άλλον η ο καθένας τον εαυτό του με την πραγματική σημασία της λέξης. Οι περισσότεροι άνθρωποι έχουν την τάση να είναι εντελώς ασυνείδητοι για την πραγματική φύση της αγάπης η διαλέγουν να την αγνοούν. Αυτό ισχύει ιδιαίτερα σε σχέση με τον εαυτό μας, διότι παρόλο που οι άνθρωποι μπορούν να δίνουν συχνά σε κάποιον άλλον το προνόμιο της αμφιβολίας, το βρίσκουν σχεδόν αδύνατον να κάνουν το ίδιο στον εαυτό τους. Συνήθως μόνο ο φανατικός υποστηρίζει την αξία του εαυτού του, όμως ο ισχυρισμός του δεν βασίζεται ποτέ στην αγάπη και στην αποδοχή του εαυτού του, αλλά στην υπεροπτική υπόθεση ότι είναι με κάποιον τρόπο ανώτερος από τους άλλους.

Η πραγματική αγάπη είναι εντελώς ανεπιφύλακτη και χωρίς όρους και με αυτή την έννοια είναι μια ακούσια αντίδραση στην ζωή που εμφανίζεται όταν έχεις κατανοήσει πλήρως τη σημασία της αλληλεξάρτησης της. Όπου υπάρχει πραγματική αγάπη, η υπεροψία υποτάσσεται στην ταπεινότητα και η κριτική αντικαθίσταται από την κατανόηση. Η αγάπη είναι μια δύναμη η οποία υπάρχει ανεξάρτητα από προϋποθέσεις και λειτουργεί ανεξάρτητα από προσδοκίες.»

«Η πραγματική ανιδιοτελής αγάπης έχει την ορμή άνευ διάκρισης και διαχωρισμών, σαν τα φαινόμενα της μητέρας φύσης. Κατακλύζουν τα πάντα στο πέρασμα τους χωρίς να κάνουν διάκριση απλά πλημμυρίζουν κάθε τι στο πέρασμα τους έτσι είναι και η αγάπη. Δυστυχώς εμείς οι άνθρωποι βάζουμε όρους σε αυτή με αποτέλεσμα να την μετατρέπουμε σε προϊόν προς εκμετάλλευση. Αφήστε την αγάπη να ρέει σαν το κύμα που δεν ρωτά , σαν τον αέρα που δεν μιλά. Η πραγματική αγάπη έχει τόση μεγάλη αγκαλιά που μπορεί να χωρέσει όλο το σύμπαν υπό την προστασία της. Αγάπη είναι και υπάρχει παντού το ότι δεν την βλέπουμε ή λέμε ότι δεν την νιώθουμε δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχει απλά ας καθαρίσουμε το ομιχλώδες τοπίο μέσα στην καρδιά μας και όλα θα φανούν. Η αγάπη μπορεί να κοιτάξει τον θάνατο και τον πόνο στα μάτια αυτή είναι και η δύναμη της, να μπορεί να διαπερνά τα πάντα, για την αγάπη το εμπόδιο είναι μια πρόκληση που καλείται να ξεπεράσει μέσα από την ενότητα της. Το μοναδικό θεραπευτικό φάρμακο που γιατρεύει τα πάντα»


ΠΗΓΗ:

http://lock-heart.blogspot.com/2008/07/blog-post_14.html

Δεν υπάρχουν σχόλια: