Τρίτη 7 Απριλίου 2009

«Κάλπασε!» [Από το blog “Lockheart”]


Στις 16.10.2008, στο blog “Lockheart” διαβάσαμε αυτό:


Κάλπασε!

Καλπασμός προς την κορυφή,

Μην σε νοιάζει αν και πότε θα φτάσεις

Απόλαυσε το ταξίδι

Μέσα από τις αρένες των μαχών

Μάζεψε νίκες για δύναμη και τις ήττες για μάθηση

και ο χάρος αν βρεθεί στο δρόμο σου

χαμογέλασε του

γλυκό θα είναι το ταξίδι.


Το να καλπάσεις σε όλα τα επίπεδα της επίγνωσης στην εκδηλώμενη ζωή ώστε να αφήσεις το στίγμα σου στο σύμπαν είναι μονόδρομος! βεβαίως, δεν είναι κάτι εύκολο αλλά ούτε και δύσκολο όταν ακολουθήσεις και χρησιμοποιήσεις σωστά τα όπλα σου όντας πολεμιστής . Eμπρός στον δρόμο της αγάπης και της δικαιοσύνης !

Το άλογο είναι ο φορέας η ψυχή, το σώμα ! ο φορέας που μέσο αυτού θα δωθούν οι μεγαλύτερες μάχες !

Φυσικά, να μην σε νοιάζει αν και πότε θα φτάσεις διότι δεν ταυτίζεσαι με τον προορισμό ούτε με τον σκοπό ούτε με το στόχο. Σημασία έχει η διαδρομή και εκεί πρέπει να επικεντρώσεις την πληρότητα της συνείδησης σου ώστε να καλπάσεις σωστά και μπροστά.

Μια τέτοια διαδρομή δεν είναι στρωμένη με δάφνες και ροδοπέταλα. Θα περάσεις μέσα από μάχες που με αψογοσύνη θα πρέπει να πολεμήσεις και να παλέψεις ώστε να μην βρεθεί κανείς εμπόδιο στην διαδρομή σου. Οι νίκες θα σου δώσουν αύξηση της προσωπικής δύναμης και θα σε ανυψώσουν ακόμα ποιο ψηλά. Από τις ήττες θα διδαχθείς από τα λάθη και τις παραλήψεις ώστε να καλύψεις τα κενά σου για να μπορέσεις και πάλι με άλλη στρατηγική να ξαναμπείς στην μάχη και να συνεχίσεις !
Γνωρίζεις ο θάνατος ότι είναι η μόνη σταθερά σου στην ζωή αλλά για ένα πολεμιστή ο χάρος είναι σύμμαχος και φίλος που γνωρίζει την απόλυτη παραφύλαξη του στην ζωή. Διότι ο πολεμιστής είναι έτοιμος να πεθάνει ανα πάσα στιγμή. Ζωή και θάνατος είναι οι δύο όψεις του ίδιου νομίσματος οπότε τις αποδέχεται και τις δύο με χαμόγελο, εξάλλου δεν έχει άλλη επιλογή.

Το χαμόγελο στο χάρο συμβολίζει την ταπεινότητα του απέναντι στο απέραντο στοιχείο της ύπαρξης και στο σεβασμό αυτής. Χαμογελά διότι γνωρίζει ότι η αψογοσύνη ήταν το κύριο συστατικό των φυσικών του εκδηλώσεων στην ζωή.

Ένα χαμόγελο ευχαριστίας ! Σε ευχαριστώ για την ζωή και την ευκαιρία που μου έδωσες ώστε να εκδηλώσω το εσωτερικό μου δυναμικό, σου χαμογελώ και τώρα που με παίρνεις διότι δεν είμαι άπληστος μπροστά στην ύπαρξη! Όταν θα έρθει η ώρα του αποχωρισμού ο πολεμιστής δεν θα πεί όχι! Γιατί! Λίγο ακόμα! γνωρίζει ότι η σταθερά και η μεγαλύτερη στιγμή της ζωής του ήρθε και η μόνη επιλογή που έχει είναι να σεβαστεί ετούτη την στιγμή με ταπεινότητα αφού πρώτα παλέψει μέχρι τελευταίας σταγόνας αναπνοής !


ΠΗΓΗ:

http://lock-heart.blogspot.com/2008/10/blog-post_16.html

Δεν υπάρχουν σχόλια: