Τετάρτη 5 Ιανουαρίου 2011

«Δέκα βήματα αρμονίας για το 2010» [Από το blog “Spiritual Harmony”]


Περίπου ένα χρόνο πριν, στις 6.1.2010, στο blogSpiritual Harmony της Βασιλικής, διαβάσαμε αυτό:


Δέκα βήματα αρμονίας για το 2010

Δέκα απλά και εφαρμόσιμα βήματα που θα μας βοηθήσουν να βελτιώσουμε τον εαυτό μας και να συμβιώσουμε αρμονικά με τους συνανθρώπους μας

1. Άσκηση της υπομονής σε ότι κάνουμε και ας καταλάβουμε πως τα αποτελέσματα απαιτούν χρόνο, αφοσίωση και σκληρή δουλειά. Περάτωση ενός απλού σκοπού σήμερα, δίνει το έναυσμα για δυσκολότερους στόχους αργότερα.

2. Η κριτική προς τους άλλους είναι εύκολη, ενώ για εμάς τους ίδιους είναι εξόχως δύσκολη. Ας κοιτάξουμε ειλικρινά τον εαυτό μας και ας πούμε, τί θα ήθελα ν' αλλάξω στον εαυτό μου; Ποιά είναι τα δυνατά μας σημεία και ποιές οι αδυναμίες μας;
Τι πρέπει ν’ αφήσουμε;

3. Δεν υπάρχει πρόοδος στη δυσαρέσκεια. Τα συναισθήματα συνδέονται απ' ευθείας με τον τρόπο που προσλαμβάνουμε τον κόσμο γύρω μας. Βλέποντας τα πράγματα με θετικό τρόπο μπορεί να κάνει τη ζωή μας καλύτερη και να ενδυναμώσει την εμπιστοσύνη και την αυτοεκτίμηση.

4. Όπως ικανοποιούμε τις ανάγκες του σώματός μας έτσι ας κάνουμε και για την ψυχή μας. Ο καθένας μας έχει ανάγκη από ανάπαυση, αγάπη και αποδοχή.
Ας αφιερώσουμε τουλάχιστον πέντε αβίαστα λεπτά την ημέρα για προσευχή ή διαλογισμό ή άλλη χαλαρωτική ασχολία.

5. Να ακούμε την καρδιά μας. Η λογικότερη, ωφελιμότερη, γρηγορότερη άποψη μπορεί να αντιτίθεται σ' αυτό που ενδόμυχα πιστεύουμε και που μπορεί να μας ανταμείψει περισσότερο. Το να ακολουθούμε την καρδιά μας μπορεί να μας οδηγήσει σε μεγάλη σοφία.

6. Ας δεχθούμε πως δεν έχουμε κανέναν έλεγχο στις πράξεις των άλλων και ας ανακαλύψουμε την ελευθερία που φέρνει η συγχώρεση. Αν αφήσουμε όλες τις πληγές του παρελθόντος, αυτό θα φέρει ωφέλεια και στο σώμα μας και στο πνεύμα μας.

7. Ας καταλάβουμε πως η αποτυχία αν και οδυνηρή, μπορεί και να είναι ευεργετική. Να μαθαίνουμε από τα λάθη μας. Να δείξουμε και στους άλλους να κάνουν το ίδιο.

8. Να μη σταματάμε να μαθαίνουμε. Η αληθινή σοφία προέρχεται απ’ τη μάθηση κι αυτή μεγαλώνει όσο είμαστε ανοιχτοί στις νέες ιδέες και προτάσεις.

9. Ότι είναι στο χέρι μας να κάνουμε, το ίδιο είναι και να μη κάνουμε. Η αυτοπειθαρχία είναι η πηγή όλων των αρετών. Αποφεύγοντας τοξικές ουσίες και κρατώντας σώμα και πνεύμα υγιές, θα μας βοηθήσουν να σταματήσουμε τις κακές συνήθειες και να ενστερνισθούμε θετικές στη θέση τους.

10. Τα μέσα για ανάπτυξη και αλλαγή βρίσκονται μέσα μας και δεν μεταβιβάζονται σε κανέναν άλλο. Να ζούμε τη ζωή μας όπως θα θέλαμε να είναι, να καλλιεργούμε την πρόοδο, να αναλαμβάνουμε ευθύνες και να αγαπάμε τον εαυτό μας.


Εύχομαι το 2010 να είναι ευλογημένο! Να μας απαλλάξει από τα προβλήματα και τις αγωνίες μας, χαρίζοντάς μας Υγεία, Δύναμη, Τύχη, Επιτυχία, Ευτυχία, μαζί με την Ηρεμία της ψυχής μας.

Καλή Φώτιση!


ΠΗΓΗ:

http://truthseeker-vasiliki.blogspot.com/2010/01/2010.html


Δεν υπάρχουν σχόλια: