Τετάρτη 9 Φεβρουαρίου 2011

«Το ερώτημα είναι: Πόσους μετανάστες χρειάζεται η Ευρώπη;» [Από το blog “ Rodia Mixer”]


Πριν από δέκα ημέρες, στις 30.1.2011, στο blogRodia Mixer”, διαβάσαμε αυτό:


Το ερώτημα είναι: Πόσους μετανάστες χρειάζεται η Ευρώπη;

Ψάρεψα κάτι τι εξαιρετικό και αναμεταδίδω. Πρόκειται για το σχόλιο του integr8or στο εξαιρετικό αφήγημα που ανέβηκε εδώ:

Σχετικα με το θεμα της μεταναστευσης γενικα, υπαρχει ενα πολυ ενδιαφερον επιχειρημα υπερ αυτης στο blog της αλληλεγγυης στους απεργους πεινας που παραπεμπει σε μια μελετη του ΟΗΕ που εγινε το 2000 η οποια αναφερει οτι, δεδομενης της γηρανσης του ευρωπαικου πληθυσμου, αν η Ευρωπη θελει να σταματησει την συρρικνωση του πληθυσμου της θα πρεπει να δεχθει 35 εκατ. μεταναστες μεχρι το 2025, ενω αν θελει να διατηρησει την αναλογια ηλικιωμενων προς ενεργο εργατικο δυναμικο σε επιπεδα 1995 θα πρεπει να δεχθει 135 εκατ. μεταναστες, οπως εκανε στο παρελθον η Αμερικη, ο Καναδας και η Αυστραλια. 35 εκατ. μεχρι το 2025 σημαινει περιπου 1.4 εκατ. το χρονο, δηλαδη ρυθμος περιπου ισος με τον μεσο αριθμο μεταναστων που ερχονται στην ΕΕ καθε χρονο (1.7 εκατ.) και διπλασιος του αριθμου οσων λαμβανουν ευρωπαϊκη υπηκοοτητα καθε χρονο. 135 εκατ. σημαινει οτι η ΕΕ θα πρεπει επιπλεον να ενθαρρυνει συστηματικα την μεταναστευση προς αυτην.

Η μεταναστευση δεν ειναι λοιπον προβλημα αλλα αναποφευκτη επιλογη για την μακροπροθεσμη διατηρηση δημογραφικων ισορροπιων μεταξυ παραγωγικων και μη-παραγωγικων κοινωνικων συνιστωσων και η αποψη οτι “δεν χωρανε αλλοι μεταναστες” δεν αποτελει παρα υπερασπιση του ημιχρεωκοπημενου νεοφιλελευθερου παραγωγικου μοντελου που χαριζει τα κερδη απο τον αυξανομενο παραγομενο πλουτο στους κεφαλαιοκρατες, που τους "απελευθερωνει" απο το να τα επανεπενδυσουν στην κοινωνια που τα δημιουργησε, την ιδια ωρα που αυξανει την ηλικια συνταξιοδοτησης δηθεν λογω γηρανσης του πληθυσμου κλπ.

_____________________

ΣΗΜ.1. Σύμφωνα με τον ΟΗΕ λοιπον, είμαστε πρωτοπόροι στο θέμα μετανάστευση και θα είμασταν σε καλύτερη θέση αν, αντί να ξορκίζουμε τους -τάχα μου και δήθεν- "κακούς μετανάστες", να οργανώσουμε ταχύτατα τη διοχέτευση των ανθρώπων αυτών, ως υπεραναγκαίου ανθρώπινου δυναμικού πνευμάτων και κορμιών, στις χώρες της ΕΕ και για το δικό μας το καλό.

ΣΗΜ.2. Κορόιδα είναι τα πουλιά που μεταναστεύουν εδώ και αιώνες; Οπως οι ουρανοί δεν έχουν σύνορα, έτσι και η στεριές και οι θάλασσες. Αμήν.


ΠΗΓΗ:

http://rodiat7.blogspot.com/2011/01/blog-post_30.html


Δεν υπάρχουν σχόλια: