Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου 2012

«Γνωρίζουμε τα δικαιώματά μας... ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ!» [Από το blog “Άρωμα Γυναίκας”]


Πριν από τέσσερις ημέρες, στις 13.2.2012, στο blog “Άρωμα Γυναίκας” της Γιώτας, διαβάσαμε αυτό:


Γνωρίζουμε τα δικαιώματά μας... ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ!


Στο χέρι μας είναι να ξαναχτίσουμε την κατεστραμμένη, την κατακαμένη και ληστεμένη ετούτη χώρα μας. Δεν υπάρχουν πολυτέλειες για κοσμητικά επίθετα στις σκέψεις μας, ούτε περιθώρια για αλάθητες κινήσεις!

Τώρα, είναι ανάγκη, να ξεκολήσουμε απ΄τις θέσεις μας, απ΄τις βολεμένες συνήθειες, να ντυθούμε τη στολή εργασίας(έστω και αγγαρείας), ακόμα και με την ψυχή χωρίς παντοφλίτσες, είναι αρκετό!

Εκεί, έξω, στους δρόμους που καίνε απο θυμό, που καπνίζουν απ΄αδικία, όταν η εξουσία του κράτους λιθοβολεί, εν γνώσει, περιουσίες και βιός! Θα ήθελα τα πλήκτρα που πατώ, να γίνουν οβίδες με τ΄ απομείναντα όπλα, των έρμαιων πολιτών στη βούληση αθέμιτων συμφερόντων, αιμοβόρων λησταρχών!

Δεν έμαθα να μιλώ με αριθμούς και νούμερα, ούτε ξέρω καλά την ευέλικτη πολιτική γλώσσα... Ξέρω πως αδικούμαι, πως πιέζομαι, πως στερούμαι! Και το σίγουρο, πως βράζω απο θυμό σε μια τεράστια χύτρα, μαζί με εκατομμύρια άλλους και περιμένω ν΄ανοίξει η βαλβίδα για εκτόνωση των ατμών ή με μιάς το καπάκι με όλες τις συνέπειες!

Αν μοιάζουν βαρύγδουπες, σήμερα, οι σκέψεις μου, είναι που αντιλαμβάνομαι καλά πως, όσα τετραγωνικά μεγέθους, όσες κορόνες κι αν υψώσουν υπουργοί και πρωθυπουργοί, η ψήφος μας ζυγίζει ακριβώς το ίδιο!

Μολών λαβέ!

ΔΕΝ φοβάμαι

οργίζομαι και Θέλω να διεκδικήσω με Δύναμη την αλλοιωμένη αξιοπρέπεια! Ασπίδα μπορεί να γίνει και το ίδιο το θεσμοθετημένο Σύνταγμα:


ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

Εις το όνομα της Αγίας και Ομοουσίου

και Αδιαιρέτου Τριάδος

ΜΕΡΟΣ ΠΡΩΤΟ - Βασικές διατάξεις

ΤΜΗΜΑ Α΄

Μορφή του πολιτεύματος


Άρθρο 1

1. Το πολίτευμα της Ελλάδας είναι Προεδρευόμενη Κοινοβουλευτική Δημοκρατία.

2. Θεμέλιο του πολιτεύματος είναι η λαϊκή κυριαρχία.

3. Όλες οι εξουσίες πηγάζουν από το Λαό, υπάρχουν υπέρ αυτού και του Έθνους και ασκούνται όπως ορίζει το Σύνταγμα.

Άρθρο 2

1. Ο σεβασμός και η προστασία της αξίας του ανθρώπου αποτελούν την πρωταρχική υποχρέωση της Πολιτείας.

2. Η Ελλάδα, ακολουθώντας τους γενικά αναγνωρισμένους κανόνες του διεθνούς δικαίου, επιδιώκει την εμπέδωση της ειρήνης, της δικαιοσύνης, καθώς και την ανάπτυξη των φιλικών σχέσεων μεταξύ των λαών και των κρατών.

'Αρθρο 120

3. Ο σφετερισμός, με οποιονδήποτε τρόπο, της λαϊκής κυριαρχίας και των εξουσιών που απορρέουν από αυτή διώκεται μόλις αποκατασταθεί η νόμιμη εξουσία, οπότε αρχίζει και η παραγραφή του εγκλήματος.

4. Η τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Ελλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με τη βία.

ΠΗΓΗ:

http://aroma.pblogs.gr/2012/02/gnwrizoyme-ta-dikaiwmata-mas-molwn-labe.html


Δεν υπάρχουν σχόλια: