Σάββατο 21 Ιουλίου 2012

«Φωτιά στον πλανήτη» [Από το blog “ANemos”]



Πριν από δύο μέρες, στις 19.7.2012, στο blogANemos διαβάσαμε αυτό:


Φωτιά στον πλανήτη

Είναι φανερό ότι δεν μπορούν...
Δεν μπορούν να ελέγξουν τη φωτιά που έβαλαν στον πλανήτη και που ακόμη έχει τη μορφή οικονομικής κρίσης.
Η προσπάθειά τους να κάψουν τα τραπεζικά ξερόχορτα, τα τοξικά ομόλογα, προκάλεσε πυρκαγιά σε ολόκληρο τον πλανήτη. Αλλού, στην Ισλανδία, την Ελλάδα, την Ιρλανδία, την Πορτογαλία, οι φλόγες φούντωσαν σαν τα πάντα να ήταν στρωμένα με ένα παχύ στρώμα πευκοβελόνες κι αλλού παρουσιάζονται μικροεστίες που γρήγορα δημιουργούν νέα μέτωπα.
Από τη Βραζιλία μέχρι την Ιαπωνία κι από την Κύπρο μέχρι τις Ινδίες ο πλανήτης είναι στις οικονομικές φλόγες...
Στις φλόγες όμως είναι και ολόκληρη η βόρεια και κεντρική Αφρική, από το Μάλι μέχρι το Σουδάν κι από την Τυνησία μέχρι την Αίγυπτο. Η φωτιά εξαπλώνεται στη Μέση Ανατολή, από την Υεμένη μέχρι τις παρυφές της Τουρκίας ενώ συνεχίζονται οι πολύχρονες φωτιές σε Ιράκ και Αφγανιστάν.
Σε άλλα μέρη του κόσμου οι φωτιές δεν είναι τόσο ορατές, τουλάχιστον από τα ΜΜΕ: στις πρώην σοβιετικές δημοκρατίες της Ασίας, στα ενδότερα της Κίνας, στην Ινδοκίνα αλλά και σε πολλές περιοχές της Λατινικής Αμερικής.
Προχωράμε με μαθηματική ακρίβεια σε μία παγκόσμια ανάφλεξη που μπορεί να ξεκινήσει από οπουδήποτε: από το Ιράν, τη Συρία, την Κορέα...
Σύντομα θα βρεθούμε στην ώρα μηδέν που είτε θα καούμε σε ένα παγκόσμιο ολοκαύτωμα είτε θα αλλάξουν όλα άπαξ και δια παντός...


ΠΗΓΗ:


Δεν υπάρχουν σχόλια: