Κυριακή, 1 Ιουλίου 2012

«Όμορφο; Ποιο;» [Από το blog “Άρωμα Γυναίκας”]Πριν από τέσσερεις εβδομάδες, στις 3.6.2012, στο blog “Άρωμα Γυναίκας”  της Γιώτας, διαβάσαμε αυτό:


Όμορφο; Ποιο;

Μπορεί το "όμορφο" να υπάγεται στο νόμο της υποκειμενικότητας; Σίγουρα, για τους περισσότερους, είναι το ζητούμενο, το αναμενόμενο ή προϋπόθεση για τη στάση ζωής! 'Ισως να είναι η πινελιά, η ξεχωριστή, στη μονοτονία της καθημερινότητας, η λείανση των ακίδων στα δύσκολα, αλλά και το σύνολο αγκάθια και ρόδο μαζί!
Η αρμονία που σιγοντάρει τις ρίμες της ψυχής, η έκπληξη της αφής, η απαλότητα της επιστροφής στο παιδί..
Η αφαίρεση!!
Πρωινή μου ανακάλυψη, όταν το οπτικό μου πεδιο γέμισε οχήματα, ξεχασμένες παλέττες, μισοτελειωμένη πίσσα και ικανά πλαστικά σκουπίδια να μουτζουρώσουν μια υπέροχη, ακόμα κι ονειρεμένη θέα! Και ήμουν ξυπνητή, με διάθεση ήρεμη χαλαρωτική!
'Ενα τρικ, ξεκαθάρισμα μαγικό και το τοπίο παραμένει η  ομορφιά των ματιών! Απλά γίνεται υπέρβαση, ανεβαίνω στη ράχη του χρόνου και καλπάζω! Μακρυά απ΄τα μίζερα, σε γαλάζια αόρατα συννεφάκια και αναμνήσεις με θέλω ανάμεικτα!
Φεύγω, διαφεύγω... 'Οπως, μπορείς, να ξεφύγεις απ΄το υπόγειο κι απ΄το ανήλιο, απ΄τον πνιγμό των χρεών και των υποχρεώσεων, απ΄τη σκόνη και την κάψα!
Απλά, κλείνεις τα μάτια ή τ΄ανοίγεις διάπλατα και χάνεσαι στους ωκεανούς της δικής σου Ομορφιάς! 


ΠΗΓΗ:


Δεν υπάρχουν σχόλια: