Τετάρτη 9 Ιανουαρίου 2013

«Δυο λόγια προς πιστούς» [Από το blog “ Ροϊδη εμμονές”]



Πριν από δεκαπέντε ημέρες, ανήμερα Χριστούγεννα, στο blog “Ροϊδη εμμονές” , διαβάσαμε αυτό:


Δυο λόγια προς πιστούς
            Όσοι έντιμοι, σκεπτόμενοι πιστοί επιθυμείτε να νιώσετε ιερή κατάνυξη, να προσευχηθείτε στο Θεό σας και το Θείο Του βρέφος που έστειλε στη γη για να λυτρώσει, κατά την σεβαστή σας πάντα άποψη, τον κόσμο.
Κάντε το σπίτι σας, ιδιωτικά, μακριά απ’ τα φώτα των πολυτελών πολυελαίων, μακριά από τις απαστράπτουσες χρυσοποίκιλτες πανάκριβες στολές των αντιπροσώπων του Θεού σας. Κάντε το απλά μ’ ένα κερί, μια εικόνα, σε μια γωνιά του σπιτιού σας.
Οι αντιπρόσωποι αυτοί δεν είναι παρά μια απλή, καλά οργανωμένη κερδοσκοπική επιχείρηση. Μια ακόμη κερδοσκοπική εταιρεία που διαφέρει αισθητά ως προς τις προθέσεις, από τις επίσημες, αμιγώς οικονομικές επιχειρήσεις -Πολύ πιο αδίστακτη και κυνική απ’ αυτές, διότι πλουτίζει, θησαυρίζει, επενδύει και μετατρέπει, ανθρώπινα συναισθήματα, όπως τον φόβο, την ελπίδα, τη σκέψη, τη ψυχή, την αγωνία σας, σε εμπορεύσιμα προϊόντα.
Σταματήστε εμπράκτως να την ενισχύετε με τη παρουσία και το υστέρημά σας.
Πληροφορηθείτε, μάθετε πως εκμεταλλεύεται, διαχειρίζεται -πως και που επενδύει τη Δική Σας Πίστη, τη Δική σας Χρηματική Συνδρομή –χωρίς Αυτή, να είστε βέβαιοι, δεν (θα) έχει  Λόγο Ύπαρξης.
Αυτά τα ελάχιστα για σήμερα.
Αγαπάτε –πραγματικά, ουσιαστικά κι ανθρώπινα – Αλλήλους.

ΠΗΓΗ:


Δεν υπάρχουν σχόλια: