Δευτέρα, 14 Ιανουαρίου 2013

«Το μυστικό σημείωμα που σου άφησε ο Θεός…» [Από το blog “Οδεύοντας”]Πριν από τρεις ημέρες, στις 11.1.2013, στο blog “Οδεύοντας”  της Αργυρούλας, διαβάσαμε αυτό:


Το μυστικό σημείωμα που σου άφησε ο Θεός…
            « Είναι μερικοί άνθρωποι που δεν μπόρεσαν ποτέ να διαβάσουν το μυστικό σημείωμα που άφησε μέσα τους ο Θεός. Δεν είχαν το απαιτούμενο φως γιανα το διαβάσουν. Και τ' άφησαν διπλωμένο να κιτρινίζει σε ένα κρυφό συρταράκι της ψυχής τους. Είναι μερικοί άνθρωποι που, όταν πέσει στα χέρια τους η χαρά, δεν ξέρουν πως τους ανήκει. Και σαστίζουν. Τη φέρνουν από δω, τη γυρνάνε από κει, ώσπου ανοίγουν ένα λάκκο και τη θάβουν, όπως κάνουν με τα κόκαλα τα σκυλιά. Είναι μερικοί άνθρωποι που πίστεψαν αλήθεια πως ο Θεός αγαπάει τους μουτρωμένους. Χαρά σ' αυτούς που γέμισαν την ψυχή τους και διάβασαν τραγουδιστά το μυστικό τους σημειωματάκι. Αν το 'σκισαν μετά, αν το 'καψαν, το έκαναν μόνο και μόνο για το κέφι τους. Για να κλείσουν μάτι στο Θεό. Χαρά σ' αυτούς που πιάστηκαν στο δόλωμα της ζωής και σπαρτάρισαν μέσα στα δίχτυα της. Αν τα τρύπησαν μια στιγμή και ξαναβγήκαν στο πέλαγος, το 'καναν μόνοκαι μόνο για να 'χουν τη χαρά να ξαναπιαστούν...»

(Αλκυόνη Παπαδάκη - Από το βιβλίο «Σαν χειμωνιάτικη λιακάδα» Εκδόσεις: ΚΑΛΕΝΤΗΣ Ημερ/νία έκδοσης: 1999 Αριθμός σελίδων: 379)


Πηγή:


Δεν υπάρχουν σχόλια: