Τρίτη 6 Ιανουαρίου 2009

«Φυλλομετρώντας… ειδήσεις» [Από το blog “Parafyada (Vassia)”]


Στις 3.12.2007, στο blog “Parafyada” (Vassia), διαβάσαμε αυτό:


Φυλλομετρώντας… ειδήσεις

Ως δέλεαρ για να κρατήσει στους κόλπους του τους σκίνχεντ χρησιμοποιεί το ναζιστικό κόμμα NPD τις γυναίκες. Η "γραμμή" του κόμματος είναι να ζευγαρώνουν μόνο με "εθνικόφρονες". Παντρεύονται μεταξύ τους για να μείνουν ιδεολογικά αγνοί.

(Πηγή: ΕΘΝΟΣ της Κυριακής)


Παιδί 16 ετών, λόγω των κανονισμών του παιχνιδιού World WarCraft αποκλείσθηκε από το να συμμετέχει και απείλησε να αυτοκτονήσει. Έπαιζε συνεχώς και διέκοπτε μόνο για να πάει στο σχολείο. Μετά από προσπάθεια των αρχών εντοπίστηκε στο σπίτι του στη Γλυφάδα , όπου και σώθηκε.

Ένα στα δέκα παιδιά έχει κακοποιηθεί σεξουαλικά, ενώ σε πολλές περιπτώσεις οι παιδόφιλοι βιαστές ήταν άτομα του στενού τους περιβάλλοντος.

Οι βιασμοί ανηλίκων έχουν πάρει τα τελευταία χρόνια απίστευτες διαστάσεις, σε σημείο που να αποτελούν κοινωνικό φαινόμενο και να προκύπτουν τεράστια ερωτήματα για το ρόλο της πολιτείας.

(Πηγή: ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ)


Στο μικρό κοριτσάκι των 9 ετών που βιάστηκε από τον ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΚΟΚΚΑΛΟ - καταδικασμένο σε 25ετή κάθειρξη για τον βιασμό 22 παιδιών- στη διάρκεια αδείας του- ποιος θα εξηγήσει γιατί ένας τέτοιος υπάνθρωπος- κτήνος κυκλοφορούσε έξω; Είναι αυτός ο μόνο ένοχος;


Ειλικρινά ψάχνω να διαβάσω κάτι ευχάριστο, κάτι ελπιδοφόρο, αλλά μάταια.

Κάθε μέρα που περνάει η εξοικείωσή μας με γεγονότα, καταστάσεις και συμπεριφορές είναι τρομακτική και ανησυχητική.

Υπήρχαν χρόνια που η αδιαφορία προς τον συνάνθρωπο ήταν άξια απορίας.

Η έλλειψη σεβασμού στην ανθρώπινη ζωή συνεπαγόταν οργή, καταδίκη και τουλάχιστον έκπληξη.

Σήμερα η ανθρώπινη ζωή είναι αναλώσιμη.

Η πλύση εγκεφάλου που διοχετεύεται με όλους του τρόπους, από την κορυφή μέχρι τα άκρα τη κοινωνίας- ο αποπροσανατολισμός μας από τις αξίες που θέλουν να μας τις παρουσιάζουν ως ξεπερασμένες και το βελάκι με κατεύθυνση προς "ΠΑΡΑΚΜΗ".

Πως μια κοινωνία μπορεί να αποδέχεται ή και να συναινεί ακόμα σε ότι παραβιάζει την ιδιωτικότητα, την αισθητική, την ελευθερία σκέψης, ακόμα κι αυτό το δικαίωμα στη ζωή;

Εάν αυτό δεν είναι ο δρόμος προς τον μισανθρωπισμό - εμένα να με φτύσετε.

Και εάν μιλώντας για τέτοια θέματα, ξανά και ξανά δεν γινόμαστε γραφικοί, πάλι να με φτύσετε.

Κι όλα αυτά μετά από 21 αιώνες εξέλιξης μ.Χ. και μερικά εκατομμύρια χρόνια π.Χ.

Θα κλείσω όμως με το ΑΛΛΟ ΜΟΥΝΤΙΑΛ και τον άνθρωπο όπως ξέρει να είναι όταν το θελήσει.


Το παγκόσμιο κύπελλο Ποδοσφαίρου Ακρωτηριασμένων που γίνεται στην Αττάλεια της Τουρκίας με τη συμμετοχή 12 εθνικών ομάδων.

Το άθλημα ξεκίνησε στο Ελ Σαλβαδόρ πριιν περίπου 30 χρόνια, όταν κάποιοι ανάπηροι του εμφυλίου πολέμου, άλλοι χωρίς χέρια, άλλοι χωρίς πόδια αποφάσισαν να συνεχίσουν να παίζουν, με τον δικό τους τρόπο, το ποδόσφαιρο που τόσο αγαπούσαν.

(Πηγή: ΕΘΝΟΣ της Κυριακής)


ΠΗΓΗ:

http://parafyada.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: