Τετάρτη 7 Ιανουαρίου 2009

«Τρεις χαμένες ζωές κι ένα νησί» [Από το blog “Parafyada (Vassia)”]


Στις 3.12.2007, στο blog “Parafyada” (Vassia), διαβάσαμε αυτό:


Τρεις χαμένες ζωές κι ένα νησί

Τριμελής οικογένεια έθεσε τέρμα στη ζωή της αφού έγραψε επιστολή κατηγορώ κατά του Γάλλου προέδρου.

ΕΠΙΣΤΟΛΗ-«ΔΙΑΘΗΚΗ"

«Αποφασίσαμε να τελειώνουμε και οι τρεις με αυτήν την κατάντια της ζωής μας...», «Δεν θέλω πια να βλέπω τη μητέρα μου να υποφέρει, δεν θέλω να βλέπω πια τον πατέρα μου να υποφέρει, δεν θέλω πια να υποφέρω εγώ... Νιώθω χρησιμοποιημένος και αβοήθητος από τη ζωή, επειδή, εάν εκείνη είχε θελήσει να με βοηθήσει, θα το είχε κάνει ήδη. Είμαστε... τρία ζόμπι, τρεις εξαθλιωμένοι... Τρελαίνεται ο πατέρας μου από την κατάσταση της υγείας της μαμάς, τα οικονομικό του μαγαζιού και τα προσωπικό μας έξοδα... Προτιμώ να φύγω μαζί με τους γονείς μου, οικογενειακώς, περισσότερο από το να ζω υποφέροντας... Έχω πνευματική διαύγεια, ξέρω τι είναι αυτό που πάμε να κάνουμε, είναι σοβαρό, αλλά τόσο το χειρότερο»...

"Επιτέλους θα απελευθερωθούμε από αυτή τη φυλακή που έχει καταντήσει η ζωή μας", έγραφαν στο γράμμα και εξηγούσαν πως μεταξύ άλλων ήταν και χρεωμένοι με ποσό που άγγιζε τις 30.000 €.!

Ο 52χρονος Ρισάρ, η 50χρονη σύζυγος του Όλγα και ο 26χρονος γιος τους Άντονι βρέθηκαν πριν από λίγες μέρες νεκροί στο μικρό τους σπίτι στην περιοχή Μαλπασέ της Μασσαλίας. Η μητέρα είχε δώσει τέλος στη ζωή της με τη βοήθεια βαρβιτουρικών σε συνδυασμό με αλκοόλ. Ο πατέρας βρήκε τη δική του «διέξοδο» στον απαγχονισμό, ενώ ο γιος -και συγγραφέας της οικογενειακής «διαθήκης»- επέλεξε να «φύγει» με μία σφαίρα στο κεφάλι. Από τη φρικτή συμφωνία της οικογένειας δεν κατάφερε να γλιτώσει ούτε η γάτα, η οποία κείτονταν νεκρή με μία σφαίρα στην καρδιά.

(Πηγή: Εφημερίδα "ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ"


Το γαμήλιο δώρο του Ρίτσαρντ Μπράνσον στον Ουέιν Ρούνεϊ δεν χωρά ούτε σε φακελάκι αν επρόκειτο για χρήματα, ούτε σε καμία συσκευασία αν το πήγαινε ο ίδιος στην εκκλησία. Ο ιδιοκτήτης της εταιρείας «Virgin» αποφάσισε να χαρίσει (προσωρινά, πάντως) στον στράικερ της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, κάτι που οι περισσότεροι κοινοί «θνητοί» να χρειάζονταν... θαλασσοδάνειο για να το αποκτήσουν.

Ο εκκεντρικός κ. Μπράνσον θα παραχωρήσει στον Άγγλο επιθετικό ένα δικό του νησί στην Καραϊβική, προκειμένου ο τελευταίος να περάσει εκεί μια εβδομάδα του μέλιτος, μετά τον επικείμενο γάμο του, το 2008! Ο Ρούνεϊ θα έχει την ευκαιρία να περάσει μαζί με τη μέλλουσα σύζυγο του, Κόλιν ΜακΛάφλιν, 7 ημέρες στο νησί Νέκερ, η παραμονή στο οποίο κοστίζει περισσότερες από 32.000 ευρώ κάθε βράδυ!!!

(Πηγή: Εφημερίδα "ΤΟ ΕΘΝΟΣ")


Δεν τίθεται θέμα σύγκρισης μεταξύ των δύο αποσπασμάτων, παρά μόνο η αξία της ζωής , όχι μόνο των τριών αυτών ανθρώπων, αλλά και εκατομμυρίων άλλων σε αυτόν τον πλανήτη.

Είναι αυτή η Παγκοσμιοποίηση οι Νέες τάξεις πραγμάτων, που οδηγούν τους λαούς όχι σε δύο ταχύτητες αλλά σε απαξίωση της ζωής, είτε είμαστε ζωντανοί είτε νεκροί.

Υπερβολές λέτε;

Δεν νομίζω.


ΠΗΓΗ:

http://parafyada.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: