Παρασκευή 6 Φεβρουαρίου 2009

«Παράδεισος και Κόλαση…» [Από το blog “Lockheart”]


Στις 2.7.2008, στο blog “Lockheart”, διαβάσαμε αυτό:


Παράδεισος και Κόλαση…

Υπάρχει κόλαση και παράδεισος; Σε αυτή την ερώτηση η διδασκαλία των Τολτέκων απαντά ως εξής :

Με μια έννοια όντως υπάρχουν. Παράδεισος είναι να φτάνει κάποιος στο τέλος της ζωής του χωρίς να το μετανιώνει, ξέροντας πως έζησε μια καλή, έντονη και άψογη ζωή. Παράδεισος σημαίνει να έχει καταλάβει κανείς το θαυμάσιο προνόμιο του να έχει ζήσει, να έχει αγαπήσει και χαρεί την κάθε στιγμή και την κάθε πρόκληση αυτού του θαυμάσιου δώρου. Παράδεισος είναι να έχουμε αγαπήσει ανθρώπους και τα όντα που μοιραστήκαν την ζωή τους μαζί μας. Παράδεισος είναι να έχουν συμβεί όλα αυτά.

Αντίθετα κόλαση είναι να φτάνει κανείς στο τέλος της ζωής του γεμάτος μνησικακία, θυμό και πικρία. Κόλαση είναι να έχει κανείς μισήσει το πολύτιμο δώρο της ζωής και να έχει ποδοπατήσει την ευκαιρία που δόθηκε να μάθει να αγαπήσει και να χαρεί. Κόλαση είναι να ξέρει κανείς πως δεν μπορεί πια να γυρίσει πίσω το χρόνο και να πει «Λυπάμαι. Ας δοκιμάσω ξανά»


ΠΗΓΗ:

http://lock-heart.blogspot.com/2008/07/blog-post.html

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Αυτό το έχω ακούσει και απο μια καθηγήτρια Θρησκευτικών και μου άρεσε πολύ. Ακόμα και το τραγούδια μας το λένε: "Έδω είναι ο παράδεισος και η κόλαση εδώ."ή "Κόλαση υπάρχει μόνο για τους ζωντανούς."