Τρίτη 18 Οκτωβρίου 2011

«Για το κλείσιμο της ΕΤ1» [Από το blog “Memoryland”]


Πριν από δέκα ημέρες, στις 8.10.201-1, στο blogMemoryland του Γεράσιμου, διαβάσαμε αυτό:


Για το κλείσμο της ΕΤ1

Πολλά ακούγονται τελευταία για το κλείσιμο της ΕΤ1, που αποφασίστηκε για πολλούς και διάφορους λόγους: έγινε οικονομικά ασύμφορη, δεν 'σηκώνει' πολλά κρατικά κανάλια το ραδιοτηλεοπτικό τοπίο, έχει χαμηλές τηλεθεάσεις, μερικοί εξ αυτών. Τι πιστεύω προσωπικά; Για να μην τα πολυλογώ, είμαι απολύτως σύμφωνος με το κλείσιμο της ΕΤ1 για τους παρακάτω πολύ απλούς λόγους:

  • Κανείς σχεδόν δεν θέλει να βλέπει στην τηλεόραση κλασικό αθλητισμό, όπως παγκόσμια ή πανευρωπαϊκά πρωταθλήματα στίβου. Οι περισσότεροι προτιμούν μπάλα.
  • Κανείς σχεδόν δεν θα έβλεπε, αν βεβαίως υπήρχε ακόμα, ένα 'Θέατρο της Δευτέρας'. Οι περισσότεροι θα προτιμούσαν Λαζόπουλο.
  • Κανείς σχεδόν δεν θα έβλεπε, αν υπήρχε ακόμα, μια εκπομπή όπως το 'Παρασκήνιο'. Οι περισσότεροι θα προτιμούσαν 'τούρκικα'.
  • Κανείς σχεδόν δεν θέλει να βλέπει ειδήσεις χωρίς Πρετεντέρηδες να ωρύονται σε τηλεπαράθυρα.
  • Κανείς σχεδόν δεν θέλει να έχει πρωινή ενημέρωση. Οι περισσότεροι προτιμούν εκπομπές τύπου Αυτιά ή Παπαδάκη, με την πρωινή τους ενημέρωση να έρχεται απευθείας από τις λαϊκές αγορές.
  • Κανείς σχεδόν δεν θα έβλεπε, αν υπήρχε ακόμα, την 'Κινηματογραφική Λέσχη'. Οι περισσότεροι θα προτιμούσαν μια ακόμη αμερικάνικη ταινία με πιστολίδια.
  • Κανείς σχεδόν δεν θα έβλεπε μια εκπομπή για το βιβλίο όπως οι πάμπολλες που κατά καιρούς πέρασαν από το κρατικό κανάλι. Οι περισσότεροι θα προτιμούσαν κάποιο μεσημεριανάδικο ή απογευματιάδικο.

Για αυτούς τους λόγους όχι μόνο συμφωνώ με το κλείσιμο της ΕΤ1 αλλά πιστεύω ότι θα έπρεπε να είχε κλείσει από καιρό. Όχι μόνο η ΕΤ1. Αλλά και η σημερινή τηλεόρασή μας. Θα έπρεπε να την έχουμε κλείσει, να την έχουμε βγάλει από την πρίζα και να την έχουμε στείλει εκεί που ανήκει: στα σκουπίδια.

ΠΗΓΗ:

http://gerasimos-memoryland.blogspot.com/2011/10/1.html


Δεν υπάρχουν σχόλια: