Τρίτη 20 Μαρτίου 2012

«Γράφοντας την ιστορία της ζωής σου με στυλό» [Από το blog “Aspa online”]



Πριν από πέντε ημέρες, στις 20.3.2012, στο blogAspa online” της Άσπας, διαβάσαμε αυτό:


Γράφοντας την ιστορία της ζωής σου με στυλό

“Μια φορά κι έναν καιρό, υπήρχαν δύο άνθρωποι που έμοιαζαν πολύ με εσάς. Κι όπως κι εσείς έτσι κι εκείνοι έκαναν ένα ταξίδι. Έκαναν μία αναζήτηση. Να βρουν αυτό που φαίνεται ότι ψάχνουμε όλοι. Για λόγους που ούτε καν μπορεί να ξέρουν βρέθηκαν στη γη της σπουδαίας Ατακάμα…”
Έτσι ξεκινάει η αφήγηση στο παρακάτω εκπληκτικό βίντεο που αξίζει να δείτε μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο. Είναι γεμάτο με πανέμορφες εικόνες από το ταξίδι ενός ζευγαριού διάρκειας 5 εβδομάδων, στη Χιλή και στην Παταγονία. Μιλάει για τις περιπέτειές τους, όσα είδαν και όσα όμορφα έζησαν.


a story for tomorrow. from gnarly bay productions, Inc. on Vimeo.

Αν διαβάζετε μέσω e-mail ή RSS και δεν βλέπετε το βίντεο κάντε κλικ εδώ]

Στο 2.52 ο αφηγητής λέει: “Μέχρι που ο χρόνος απλά τελείωσε… Και όπως συνέβη σε όλους όσους έχουν προηγηθεί πριν από εσάς, το μονοπάτι τους κάποια στιγμή έφτασε στο τέλος του. Και βρήκαν μόνο εμένα. Το μέλλον τους.  Που περίμενα ήσυχα. Και τους έκανα τις ίδιες δύο ερωτήσεις που θα κάνω μια μέρα και σε εσάς.

 Μπορείς να είσαι ευτυχισμένος με αυτή τη ζωή;
Και μετά θα ρωτήσω, όπως τους ρωτάω όλους:
 Απόλαυσες την ιστορία σου;”

Δύο ερωτήσεις που αξίζει να σκεφτούμε…  Γιατί όπως λέει και μια Αφρικανική Παροιμία:  ”Εκείνος που κάνει ερωτήσεις, δε χάνει το δρόμο του.”
Κλείνω με μια δυνατή σκέψη που διάβασα στο blog Life without Pants, όπου πρωτοείδα το βίντεο:
Το στυλό που πιάνεις για να γράψεις την ιστορία σου; Είναι στυλό. Όχι μολύβι. Δεν μπορείς να σβήσεις αυτά που έγραψες, αλλά μπορείς πάντα να γράψεις κάτι καινούργιο. Κάτι διαφορετικό. Κάτι απίστευτο. Ό,τι θέλεις. Ξεκινώντας από τώρα.


ΠΗΓΗ:


Δεν υπάρχουν σχόλια: