Πέμπτη 8 Μαρτίου 2012

«Η ελευθερία εξαρτάται από χρήματα;!» [Από το blog “Άρωμα Γυναίκας”]


Πριν από τρεις ημέρες, στις 5.3.2010, στο blog “Άρωμα Γυναίκας” της Γιώτας, διαβάσαμε αυτό:


Η ελευθερία εξαρτάται από χρήματα;!

Δεν ήξερα αν πράγματι ήθελα να γράψω κάτι.... Αν πραγματικά, θ΄άξιζε να "μιλήσω" για πράγματα εσωτερικά, που με προβληματίζουν ή να τ΄αφήσω, να ζυμωθούν κι άλλο μέσα μου, έτσι κι αλλιώς τόσα άλλα υπερισχύουν στο κοινωνικό στερέωμα!

'Ωσπου είδα ένα σχόλιο, σε παλιότερη εγγραφή, διαφημιστικού γραφείου απ΄ότι κατάλαβα, είναι στα Αγγλικά και δεν πολυασχολήθηκα, που έλεγε ως απόφθεγμα πως " η ελευθερία των ανθρώπων εξαρτάται απο τα χρήματα"!

Σα να έβαλα το χέρι στην πρίζα ξύπνησα! Απίστευτο θράσος, σκέφτηκα. Στις μέρες μας, στον κόσμο μας ή μήπως ακριβώς γι αυτό.... για τον "κόσμο" μας! Δεν θέλω να προσπερνάω την αλήθεια, ούτε να φωνασκώ υπεροπτικά, σα να είμαι απο άλλον πλανήτη, απο άλλα υλικά φτιαγμένη. Μα έτσι, ακριβώς, νιώθω! Απ΄αλλού..... απο άλλο κράμα πλασμένη Σεργιανίζω σε άλλες γειτονιές, έστω και μέσω διαδικτύου, μ΄ένα χαμόγελο στις αποσκευές, ενώ στο πορτοφόλι, έχουν μείνει κάτι ψιλούλικα κόκκινου χρώματος, απ΄ότι νομίζω! Ε καί;

Σκέφτομαι τις αξίες.... που χρειάζομαι, που με γεμίζουν, που θέλω να μεταφορτώσω σ΄έναν καινούργιο άνθρωπο και μου είναι αρκετά! Πώς, αλήθεια, λέγονται όλα αυτά; Πώς γίνονται σαφή; Πώς θωρακίζουν τις αντιστάσεις; Σίγουρα με σταθερή επιμονή, με πείσμα αδιάκοπο, πως ο πλούτος αυτός είναι όλη η περιουσία μου! Με υποσχετική επιστολή σ΄όσους χρωστάω ότι θα τους ξοφλήσει ο χρόνος.......!

Πάλι πολλά είπα! Κι όλα είναι φτώχεια! Μα, δεν γίνεται αλλιώς, μακραίνει η γλώσσα και τρέχει μόνη της, στο άδικο ή το στραβό!


ΠΗΓΗ:

http://aroma.pblogs.gr/2012/03/h-eleftheria-exartatai-apo-ta-hrhmata.html


Δεν υπάρχουν σχόλια: