Παρασκευή 23 Μαρτίου 2012

«Δήλωση υποστήριξης προς τον ελληνικό λαό» [Από το blog “Να λέμε ουρανός κι ας μην είναι”]



Πριν από τέσσερεις εβδομάδες, στις 24.2.2012, στο blog “Να λέμε ουρανός κι ας μην είναι”  της Ιππολύτης, διαβάσαμε αυτό:


Δήλωση υποστήριξης προς τον ελληνικό λαό

Κίτο, Ισημερινός - 15 Φεβρουαρίου 2012

Τα κοινωνικά κινήματα της Λατινικής Αμερικής και όλου του Κόσμου, που συγκεντρώθηκαν στο Κίτο του Ισημερινού , στην διεθνή συνάντηση με θέμα : "Πρόοδος της Νέας Περιφερειακής Χρηματοπιστωτικής Αρχιτεκτονικής και των Λογιστικών Ελέγχων του Χρέους», εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας προς τον ελληνικό λαό και στηρίζουμε την διαμαρτυρία του ενάντια στα τραγικά αντικοινωνικά μέτρα που επιβάλλονται από τις συνταγές και τα σχέδια που διαπραγματεύεται η κυβέρνηση με την "τρόικα" της Ευρωπαϊκής Ένωσης (δηλαδή το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα).
            Σας συγχαίρουμε θερμά, για την έναρξη της εκστρατείας με σκοπό τη δημιουργία Επιτροπής Λογιστικού Ελέγχου επί του ελληνικού δημόσιου χρέους, που στηρίζεται σε ένα ισχυρό δημοκρατικό κίνημα, για να διενεργήσει πλήρη έλεγχο, ώστε να διευκρινιστούν οι ευθύνες και οι καταχρήσεις στη σύσταση ενός παράνομου και απεχθούς χρέους . Ο εν λόγω έλεγχος απορρίπτει, επίσης, την χιλιοχρησιμοποιημένη στρατηγική ,που τόσο καλά γνωρίζουμε στη Λατινική Αμερική, και η οποία θέλει τις διαπραγματεύσεις να βρίσκονται στα χέρια των τραπεζών, των ευρωπαίων γραφειοκρατών , των πολυεθνικών οργανισμών και των εκπροσώπων τους στην κυβέρνηση, οι οποίοι παρουσιάζονται σήμερα ως "τεχνοκράτες", ενώ είναι εκείνοι , ακριβώς, οι υπεύθυνοι για τηνκρίση.
            Στηρίζουμε τις ελπίδες μας στην εμπειρία που ταξίδεψε από την Λατινική Αμερική ενάντια στα νεοφιλελεύθερα σχέδια προσαρμογής και ελέγχου του χρέους, όπως συνέβη στην περίπτωση του Εκουαδόρ κατά την περίοδο 2008-2009 και οδήγησε σε αναστολή πληρωμών για το μεγαλύτερο μέρος των ομολόγων του δημόσιου χρέους. Αυτή η εξαιρετικά αποτελεσματική ενέργεια επέτρεψε τη ριζική μείωση του δημόσιου χρέους ταυτόχρονα με την αύξηση των κοινωνικών επενδύσεων για τη βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης των ανθρώπων.
Οι εναλλακτικές λύσεις, για τον ελληνικό λαό σήμερα, δεν είναι καθόλου εύκολες. Αν γνωρίζουμε ότι είναι πολύ μεγαλύτερο το κόστος της αποδοχής της υποχώρησης και της υποταγής μέσω των ολοένα βαρύτερων μέτρων που επιβάλλονται, πρέπει να πούμε όχι με αποφασιστικότητα και αξιοπρέπεια και να δώσουμε προτεραιότητα στην υπεράσπιση της ζωής, της δημόσιας περιουσίας και στο μέλλον του ελληνικού και του ευρωπαϊκού λαού που σήμερα βρίσκονται σε κίνδυνο.

Υπογράφουν :
CADTM internacional www.cadtm.org
CLAI Consejo Latinoamericano de Iglesias www.claiweb.org
Programa sobre la deuda ilegitima - Federación Luterana Mundial
ATTAC Argentina
Jubilee USA www.jubileeusa.org
EDI Argentina
Auditoria Ciudadana de la Deuda – Brasil
Jubileo 2000 Red Guayaquil
CADTM Colombia

ΠΗΓΗ:


Δεν υπάρχουν σχόλια: