Τρίτη 11 Σεπτεμβρίου 2012

«Να μην καθιερωθεί η κουκούλα» [Από το blog “ Ροϊδη εμμονές”]




Πριν από τριάντα ημέρες, στις 12.8.2012, στο blog “Ροϊδη εμμονές” , διαβάσαμε αυτό:


Να μην καθιερωθεί η κουκούλα

Η κουκούλα του διαδηλωτή που σπάει τζαμαρίες, η κουκούλα του καταδότη και του δήμιου, η κουκούλα του κρατούμενου και η κουκούλα της μπούργκας, παραπέμπουν στις πιο σκοτεινές ιστορικές περιόδους

Κύριε Ροΐδη,
Η ελληνική κοινωνία έχοντας χάσει στοιχειώδη ανακλαστικά παρακολούθησε απαθής την κουκούλα του υπόδικου για κακουργήματα  Πακιστανού, ενώ η ψοφοδεής Αριστερά, που αδυνατεί να διδάξει Διαφωτισμό και Ουμανισμό και να πολεμήσει για αλλαγή συνειδήσεων, (μόνο προσπαθεί να αποσπάσει από τη λαϊκή Δεξιά και από το πατριωτικό ΠΑΣΟΚ την εύκολη ψήφο του αγανακτισμένου πελάτη), δεν τόλμησε να ζητήσει εξηγήσεις. Αρκούσε μια απλή ουδέτερη ερώτηση: Τι αιτιολογημένη σκοπιμότητα εξυπηρετούσε το αποτρόπαιο μαύρο πανί; Η δικαιολογία της προστασίας του είναι προκλητικά ψευδής. Αρκούσε (ούτε που  χρειαζόταν) με το παραπάνω το συνηθισμένο μωσαϊκό της τηλεοπτικής εικόνας, για την προστασία ενός παρία, που μόνος του κοινωνικός περίγυρος είναι κάποιοι δυστυχισμένοι συμπατριώτες του. Στο Σωφρονιστήριο (δηλαδή στο κρατικό σχολείο Εγκλήματος) έτσι κι αλλιώς θα επισημανθεί (επισημάνθηκε) αμέσως από το ευαίσθητο προσωπικό και από τους συγκρατούμενούς του και με τη γνωστή υποκρισία (και δίψα για αίμα) που έχουν οι κακούργοι που δεν ανέχονται τις κακουργίες (των άλλων), θα κατακρεουργηθεί με την ανοχή του Κράτους, όπως συνέβη με τον Έλληνα Δουρή ή με το Αφγανό μαχαιροβγάλτη («αυτοκτόνησαν»). Έτσι κι αλλιώς εφημερίδες γνωστές για την αρετή των ιδιοκτητών τους και ελληνοχριστιανικά μπλογκς γνωστά για το ενδιαφέρον τους για τα ανθρώπινα δικαιώματα (και για την ελληνική γλώσσα την οποία κατακρεουργούν χειρότερα και από μετανάστη που έπεσε θύμα των Νεοναζί), αποκάλυψαν το πρόσωπό του (υποθέτω όπως φωτογραφήθηκε πριν από την ανάκριση).
Η κουκούλα του διαδηλωτή που σπάει τζαμαρίες, η κουκούλα του καταδότη και του δήμιου, η κουκούλα του κρατούμενου και η κουκούλα της μπούργκας, παραπέμπουν στις πιο σκοτεινές ιστορικές περιόδους. Μερικοί στην Αριστερά θέλουν δυστυχώς να συγχέουν την πρώτη με τη μάσκα του Ζορρό, όπως συγχέουν βλακωδώς την τίμια τραγιάσκα του Γαβριά με την κουκούλα του παρακρατικού προβοκάτορα ή του διαταραγμένου «αναρχικού» Ηρόστρατου. Αλλά όποιος υποθάλπει τις κουκούλες ανοίγει την Κερκόπορτα για τον πολιτισμό της αστυνομικής κουκούλας. Δεν κρίνω προθέσεις, κρίνω το αποτέλεσμα. Προσωπικά λοιπόν, θα διατύπωνα την υποψία πως η κουκούλα του Πακιστανού έκρυβε τα βασανιστήρια που προηγήθηκαν, αν δεν εμπιστευόμουν διαχρονικά και απόλυτα τον ανώνυμο Έλληνα Ιατροδικαστή, που πάντα τιμά τις πιο λαμπρές παραδόσεις του σώματος. (Εδώ να ανοίξω μια παρένθεση για να τιμήσω τον έντιμο αστυνομικό που βρήκε το θάρρος να μεταφέρει υπηρεσιακά τη διαμαρτυρία του Πακιστανού για βασανιστήρια, άσχετα αν η ελληνική Ιατροδικαστική την απέδειξε ψευδή).  Επειδή λοιπόν αυτή η κουκούλα δεν έκρυψε βασανιστήρια (άλλωστε αν είχαν συμβεί θα είχε παρέμβει ο κ.Ρουπακιώτης και ο-”περί πολλά”, πλην όσων «εστί χρεία» άμεση, τυρβάζων-ΣΥΡΙΖΑ, που τιμάει εργωδώς το ρόλο της αξιωματικής αντιπολίτευσης και αξιοποιεί αξιοθαύμαστα τους 71 βουλευτές του), δεν σημαίνει πως στο οργουελικό μέλλον που ήδη διαγράφεται μπορεί να κρύψει πολύ χειρότερα, πολύ πιο ύποπτα και πολύ περισσότερα. Προς το παρόν τροφοδότησε την αρρωστημένη συνωμοσιολογική φαντασία της ακροδεξιάς με αισχρά σενάρια, ακόμη και κατά του ΣΥΡΙΖΑ που δήθεν ήθελε να κρύψει το δράστη, η κατά προστατών του Πακιστανού, έκφυλων πλουσίων κυριών και κυρίων, που μόνο ψυχικά ανισόρροποι ή διαστροφικοί ναζιστές μπορούν να εμπνευστούν, κρίνοντας εξ ιδίων. Είναι ντροπή για τη χώρα, για το νομικό της πολιτισμό και για το πολιτιστικό και ηθικό επίπεδο της κοινωνίας της, να αναβιώνει σε άλλη ασφαλώς εκδοχή, η τρομακτική ιδέα του ανθρώπου με τη σιδερένια μάσκα (L‘Homme au Masque de Fer)που την κατήγγειλαν οι Βολταίρος και Αλέξανδρος Δουμάς.
Ο Πακιστανός είναι απόλυτα βέβαιο πως θα δικαστεί κι αν βρεθεί ένοχος θα καταδικαστεί πολύ σκληρά, οπωσδήποτε πάντως τουλάχιστον όσο του αξίζει. Δεν είναι παιδεραστής επίσκοπος που βιάζει ορφανά μετά τον εσπερινό, ούτε ληστής πολιτικός, ούτε οικονομικά ισχυρός εγκληματίας, ούτε απατεώνας γιατρός, εφοριακός, «ανάπηρος» κλπ που προστατεύεται από τα πελατειακά κόμματα του τ.δικομματισμού και από τη φιλεργατική Αριστερά, ούτε μέλος του ιερού παραδικαστικού κυκλώματος, ούτε αγιορείτης Off Shore ηγούμενος, ούτε χρηματιζόμενος με μυστικά κονδύλια εκδότης, ούτε ναζιστής μαχαιροβγάλτης παρακρατικός, δεν ανήκει σε κανένα λόμπυ.
Ο νόμος του Λυντς που προσπαθούν να εφαρμόσουν οι θαυμαστές του Νταχάου, δεν αποτελεί εκδήλωση αγανάκτησης, αποτελεί έκρηξη συσσωρευμένου μίσους, υποκρισίας, ανανδρείας, συμπλεγματικής κατωτερότητας και κακότητας. Η βαρβαρότητα δεν θα σώσει την ελληνική κοινωνία, θα την στείλει κατʼευθείαν στο Διάβολο, η αδράνεια της Πολιτείας είναι ανατριχιαστική, η Ελλάδα παρουσιάζει τα νοσηρά συμπτώματα μιας κατάστασης που σαπίζει για να έλθει στη θέση της μια άλλη απείρως χειρότερη.

ΠΗΓΗ:


Δεν υπάρχουν σχόλια: