Δευτέρα 8 Απριλίου 2013

«“Όχι” στη χυδαία δημοσιογραφία Α’ & Β’ & Γ’» [Από το blog “ANemos”]



Μόλις σήμερα, 8.4.2013, στο blogANemos διαβάσαμε αυτό:


“Όχι” στη χυδαία δημοσιογραφία Α’
Δήλωση του Κώστα Χ. Χρυσόγονου, Καθηγητή Συνταγματικού Δικαίου Α.Π.Θ., για τη μη συμμετοχή του στην εκπομπή του Γιάννη Πρετεντέρη, «Ανατροπή», τη Δευτέρα 8 Απριλίου
Σέβομαι απόλυτα το δικαίωμα κάθε δημοσιογράφου να έχει τις πολιτικές του απόψεις και να τις εκφράζει έστω και με οξύ τρόπο. Άλλο πράγμα είναι όμως οι πολιτικές απόψεις και άλλο τα χυδαία υπονοούμενα για το σεξουαλικό προσανατολισμό ανθρώπων που μετέχουν στο δημόσιο βίο, ανάμεικτα μάλιστα με την απαράδεκτη εξίσωση του λειτουργήματος του συνηγόρου υπεράσπισης σε ποινική δίκη προς βιαιοπραγίες εναντίον αλλοδαπών.Και επειδή δεν θέλω να νομιμοποιήσω ηθικά την έκπτωση αυτή του δημοσιογραφικού λειτουργήματος, είμαι υποχρεωμένος να ματαιώσω τη συμφωνηθείσα από την προηγούμενη εβδομάδα εμφάνισή μου στην αποψινή εκπομπή «Ανατροπή» του κυρίου Ι. Πρετεντέρη.

…και αυτό:

“Όχι” στη χυδαία και φασιστική δημοσιογραφία Β’
Ανακοίνωση εργαζομένων “Καθημερινής”
 Εμείς οι εργαζόμενοι της Καθημερινής αποδοκιμάζουμε έντονα την εκπομπή «Ελεύθερος Σκοπευτής» του Γιώργου Τράγκα στον τηλεοπτικό σταθμό «Σκάι» της 7ης Απριλίου 2013, στην οποία είχαν προσκληθεί τέσσερις βουλευτές της Χρυσής Αυγής. Δεν μας αφορούν ούτε οι λόγοι, ούτε τα κίνητρα που ο εν λόγω «συνάδελφος» αποφάσισε να δώσει βήμα και μάλιστα χωρίς αντίλογο σε τέσσερις φιλοναζιστές, νοσταλγούς του Χίτλερ, για να εκθέσουν τις επικίνδυνες για την δημοκρατία απόψεις τους. Επιθυμούμε να ξεκαθαρίσουμε ότι από ανάλογες πρακτικές μας χωρίζει άβυσσος στον τρόπο που δημοσιογραφικά σκεφτόμαστε και λειτουργούμε. Η συγκεκριμένη εκπομπή προβολής της Χρυσής Αυγής, με τον ιδιαίτερα απροκάλυπτο χαρακτήρα της, αποτελεί τη σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι, καθώς ανάλογα φαινόμενα έχουν εμφανιστεί σε πολλά ΜΜΕ. Απαιτείται η ευαισθητοποίηση, συζήτηση και ενεργοποίηση όλου του δημοσιογραφικού κόσμου για την αντιμετώπιση του επικίνδυνου αυτού φαινομένου.

…αλλά και αυτό:

“Όχι” στη χυδαία δημοσιογραφία Γ’
Επιστολή του Γραφείου Τύπου ΣΥΡΙΖΑ στο Mega
Οι προσπάθειες του κ. Ι. Πρετεντέρη να ταυτίσει τον ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ με τη ναζιστική Χρυσή Αυγή, οι προσωπικές επιθέσεις του ίδιου δημοσιογράφου με αγοραίες εκφράσεις εναντίον του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ, βουλευτών και στελεχών του, με αποκορύφωμα την τελευταία στοχοποίηση της βουλευτίνας Ζωής Κωνσταντοπούλου με αήθεις σεξιστικού τύπου χαρακτηρισμούς, μας αναγκάζει να διακόψουμε τη συμμετοχή εκπροσώπων του ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ στην τηλεοπτική εκπομπή «Ανατροπή».
Ο ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ αρνείται να ακολουθήσει τον κ. Ι.Πρετεντέρη στη δημοσιογραφική του κατάντια.
Η απάντησή μας στον εν λόγω «δημοσιογράφο» είναι μόνο η περιφρόνηση.
ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΠΗΓΗ:


Δεν υπάρχουν σχόλια: