Τρίτη 16 Απριλίου 2013

«Ψηφιακές γειτονιές: Μια ιδέα που έχει έρθει η ώρα της» [Από το blog “Aspa online”]



Πριν από τρεις εβδομάδες, στις 26.3.2013, στο blogAspa online” της Άσπας, που αναφέρεται συνήθως στις δύο κόρες της, στις συζητήσεις τους και στις ατάκες τους, διαβάσαμε αυτό:


Ψηφιακές γειτονιές: Μια ιδέα που έχει έρθει η ώρα της
            Όλα ξεκίνησαν ένα φθινοπωρινό βράδυ στην κουζίνα του σπιτιού μου. Ήταν περασμένες 10, τα παιδιά ήταν στα κρεβάτια τους και με τις κούπες γεμάτες καφέ, ο Χρήστος, η Κατερίνα και η Νάταλι κι εγώ αρχίσαμε να κάνουμε τα πρώτα σχέδια για το επόμενο μεγάλο βήμα του Μικροί Μεγάλοι: Τη διοργάνωση ενός διαδραστικού συνεδρίου για γονείς bloggers. Τότε δεν είχαμε αποφασίσει πώς θα το ονομάζαμε, αλλά στην πορεία ονομάστηκε Ψηφιακές Γειτονιές και με τη βοήθεια της Πέπης και της Έλενας που συμπλήρωσαν ιδανικά την ομάδα, η ιδέα άρχισε να παίρνει σάρκα και οστά.
Ή μήπως όλα ξεκίνησαν πολύ πριν; Όταν ξεκίνησε επίσημα το Μικροί Μεγάλοι το Μάρτιο του 2012;  Ή μήπως καλύτερα αρκετούς μήνες νωρίτερα όταν συλλάβαμε την ιδέα και αρχίσαμε να το σχεδιάζουμε;
Ή μήπως το Μάιο του 2010, όταν ξεκίνησε επίσημα το Μαμά…δες Μπαμπά…δες; Ένα blog που είχε στόχο να ενώσει όλους τους γονείς bloggers της Ελλάδας κάτω από την ίδια ομπρέλα;  Και ήταν το πρώτο βήμα για να αρχίσει να αναπτύσσεται η κοινότητα; Ή μήπως κάποιους μήνες πριν όταν το Μαμά…δες, Μπαμπά…δες βρισκόταν στη φάση του σχεδιασμού;
Ή μήπως όλα ξεκίνησαν το Μάιο του 2008; Όταν κάθισα μπροστά στον υπολογιστή και ανέβασα το πρώτο μου post για το Aspa Online; Όταν δεν γνώριζα κανέναν άλλον στο διαδίκτυο, δε διάβαζα κανένα άλλο blog, δεν ήμουν σε κανένα δίκτυο social media και απλά πάτησα “publish” ελπίζοντας  να ανοίξω ένα διαδικτυακό παράθυρο επικοινωνίας, φιλίας και ανταλλαγής πληροφοριών;
Εδώ που τα λέμε οι Ψηφιακές Γειτονιές ξεκίνησαν σε διαφορετική ημερομηνία για τον καθέναν από τους εκατοντάδες γονείς bloggers που απαρτίζουν την online κοινότητα των γονέων. Όταν κι εκείνοι πάτησαν για πρώτη φορά το δικό τους “publish”, ανεβάζοντας το πρώτο τους post και νιώθοντας αυτή την έκκριση αδρεναλίνης καθώς έβλεπαν τις σκέψεις τους να δημοσιεύονται σε έναν ολόδικό τους διαδικτυακό χώρο.
Ανεξάρτητα όμως με το πότε μπήκαν τα θεμέλια της ιδέας, όπως έχει πει και Βίκτωρ Ουγκώ, “Τίποτε δεν μπορεί να αντισταθεί σε μια ιδέα που έχει έρθει η ώρα της”.
Και η ώρα αυτής της ιδέας έχει έρθει. Σάββατο 20 Απριλίου 2013 στο the HUB Events θα είμαστε όλοι εκεί:
Γονείς bloggers, γονείς που δεν είναι bloggers αλλά σκέφτονται να γίνουν, γονείς που δεν είναι bloggers ούτε σκέφτονται να γίνουν αλλά μαγεύονται και εμπνέονται από τον υπέροχο κόσμο του blogging και του διαδικτύου, bloggers που δεν είναι γονείς, κορυφαίες προσωπικότητες από το χώρο του διαδικτύου και του blogging, άνθρωποι που θα μοιραστούν μαζί μας ιστορίες επιτυχίας και θα μας εμπνεύσουν, παλαιοί και νέοι συνεργάτες, παλαιοί και νέοι φίλοι, κορυφαίες διαφημιστικές εταιρείες και εταιρείες PR, brands και επιχειρήσεις που βλέπουν μπροστά και θα βρίσκονται στο πλάι μας ως χορηγοί του συνεδρίου.
            Στις 20 Απριλίου του 2013 οι ψηφιακές γειτονιές στις οποίες ζούμε καθημερινά διαδικτυακά θα μεταφερθούν στο The Hub Events. Ομιλίες, διαδραστικά workshops, άφθονο networking, φαγητό, playroom και φινάλε με party!  Θα χαρώ όσο τίποτε άλλο να γνωριστούμε, να σφίξουμε τα χέρια, να κουβεντιάσουμε και να περάσουμε τη μέρα μαζί.
Περιηγηθείτε στο site Ψηφιακές Γειτονιές για να μάθετε όλες τις λεπτομέρειες, γνωρίστε τους ομιλητές και συμπληρώστε τη φόρμα εκδήλωσης ενδιαφέροντος τώρα, ώστε να εξασφαλίσετε τη θέση σας.
Οι Ψηφιακές γειτονιές, μία ιδέα που έχει έρθει η ώρα της, είναι γεγονός. Θα τα πούμε εκεί!

ΠΗΓΗ:


Δεν υπάρχουν σχόλια: