Δευτέρα 30 Μαρτίου 2009

«Δράσε άψογα...» [Από το blog “Lockheart”]


Στις 8.10.2008, στο blog “Lockheart”, διαβάσαμε αυτό:


Δράσε άψογα…


O σκοπός είναι ξεκάθαρος, να εξελίξεις την συνείδηση σου σε όλα τα επίπεδα της επίγνωσης στην εκδηλωμένη ζωή ανεξάρτητα από τις χρηστικότητες τις κοινωνικής διαμόρφωσης. Μην ξεχνάς όταν βρίσκεσαι σε κατάσταση εκπαίδευσης η εξέλιξη είναι αναπόφευκτο αποτέλεσμα της αιτίας. Διότι δεν γνωρίζεις ποιος πραγματικά είσαι στην βαθύτερη έννοια της εσωτερικής σου γνώσης πόσο μάλλον να μπορείς να εμπιστευτείς κάποιον άλλον άνθρωπο από την στιγμή που δεν μπορείς να δώσεις άπλετη εμπιστοσύνη στον εαυτό σου.

Άρχισε λοιπόν , πάταξε την οκνηρία και με περίσσια αγάπη δράσε προς τα άδυτα της εσωτερικής σου ύπαρξης. Μάθε να ενεργείς στην ζωή άψογα να δίνεσαι αλλά να μην ταυτίζεσαι με τα πράγματα να σέβεσαι τις δυνάμεις που διέπουν και αλληλεπιδρούν στην ζωή και να δίνεις τον καλύτερο σου εαυτό κάτω από οποιαδήποτε συνθήκες φυσικά πάντα να αναλαμβάνεις το κόστος και την ευθύνη των πράξεων σου άμεμπτα.

Να ρωτάς όταν δεν γνωρίζεις , να ρωτάς τον εαυτό σου όταν προβληματίζεσαι και να βρίσκεις την απάντηση πάντα με αγάπη. Να πετάς στο κάδο των απορριμμάτων τον εγωισμό όταν μιλάς με τον σύντροφο σου να γνωρίζεις ότι η παρουσία του θεού είναι παντού και πάντα σε όλα τα πράγματα διότι εποίησε τον κόσμο με απόλυτη και πλήρη αρμονία οπότε ας υποκλιθούμε στην ζωή και στα δώρα που μας προσφέρει όποια και αν είναι αυτά είτε έχουν μέλι ειτε δηλητήριο, εξάλλου στην άλλη άκρη του πόνου βρίσκεται η σοφία.

Να δίνεις αγάπη χωρίς όρους, μην βάλεις σε όρους αυτό το υπέροχο θείο συναίσθημα που ανθίζει στις καρδιές των ανθρώπων. Να ακλουθείς την καρδιά σου αφού πρώτα την ρωτήσεις «Έχει αγάπη αυτό το μονοπάτι;» αν έχει προχώρα αν όχι εγκατέλειψε το αμέσως. Δεν αξίζει για τίποτα και για κανέναν να σπαταλήσεις την ζωή σου πόσο μάλλον να σου ρουφήξει την ζωή η ύλη από την στιγμή που ο θάνατος σε παραφυλά κάθε στιγμή χωρίς να το γνωρίζεις το αγνοείς μεν αλλά υπάρχει δε.

Να έχεις μνήμη θανάτου διότι έτσι θα κατακτήσεις μέσα σου την ματαιότητα των πραγμάτων υλικών και μη, ώστε να ζείς την καθημερινότητα με πληρότητα σαν κάθε μέρα σου να είναι η τελευταία στην ζωή.

Μάθε να διεκδικείς, μάθε να μάχεσαι αξίζεις να γευτείς τα πάντα στην ζωή ακους; ΤΟ ΑΞΙΖΕΙΣ!

Να βλέπεις, να ακούς και να δίνεις σημασία στην λεπτομέρεια διότι αυτή μπορεί να σε ανυψώσει η να σε σκοτώσει.

Να είσαι έτοιμος για τα πάντα και τα πάντα περιέχουν ακόμα και το θάνατο!

Το να είσαι παρών κάθε στιγμή σημαίνει να περνά μια στιγμή στα αρχεία του παρελθόντος και να γνωρίσεις στο 100% γιατί συνέβη η πράξη σου αυτή και από ποια αιτία προήλθε το αποτέλεσμα εάν δεν γνωρίζει τότε απλά ήσουν απών και το ασυνείδητο απλά χόρευε στην εκδήλωση του χρόνου ενώ εσύ ήσουν μεθυσμένος υποκινητής του.

Να μάθεις να εκτιμάς ! από τον άνθρωπο που έχεις δίπλα σου μέχρι και τον πόνο που σου δόθηκε από την ζωή διότι απλά είναι μια πρόκληση που καλείσαι να ξεπεράσεις ώστε να λάβεις κάποιο συγκεκριμένο δίδαγμα.


Μην ξεχνάς είμαστε όλη στην αναμονή του θανάτου το κοινό είναι ότι σίγουρα θα μας πάρει όλους κάποια στιγμή, και η διαφορά έγκειται στο πότε και πως θα φύγει ο καθένας.


ΠΗΓΗ:

http://lock-heart.blogspot.com/2008/10/blog-post_08.html

Δεν υπάρχουν σχόλια: