Δευτέρα 19 Ιουλίου 2010

«Προκλήσεις της ζωής: 10 ακόμη ρητά για να τις δούμε με άλλο μάτι» [Από το blog “Aspa online”]


Πριν από δύο εβδομάδες, στις 5.7.2010, στο blogAspa online” της Άσπας, διαβάσαμε αυτό:


Προκλήσεις της ζωής: 10 ακόμα ρητά για να τις δούμε με άλλο μάτι

Λατρεύω τα ρητά. Η σοφία που κρύβεται μέσα σε λίγες μόνο λέξεις έχει τη δύναμη να μου αλλάξει τη διάθεση στιγμιαία και να προσανατολίσει τον τρόπο σκέψης μου προς τη σωστή κατεύθυνση.

Με χαροποιεί λοιπόν ιδιαίτερα που μία από τις δημοφιλέστερες σε επισκεψιμότητα αναρτήσεις στο blog μου είναι οι Προκλήσεις της ζωής: 10 ρητά για να τις δούμε με άλλο μάτι.

Ένας χρόνος πέρασε από τότε που γράφτηκε εκείνη η ανάρτηση. Ήρθε η ώρα για το δεύτερο μέρος!


«Τα σημαντικά προβλήματα που αντιμετωπίζουμε στη ζωή δεν μπορούν να λυθούν με το ίδιο επίπεδο σκέψης στο οποίο βρισκόμασταν όταν τα δημιουργήσαμε.»

~ Albert Einstein



«Ο πόνος είναι προσωρινός. Μπορεί να διαρκέσει ένα λεπτό ή μία ώρα ή μία ημέρα ή έναν χρόνο, αλλά τελικά θα υποχωρήσει και κάτι άλλο θα πάρει τη θέση του. Αν όμως τα παρατήσω, αυτό θα διαρκέσει για πάντα.»

~ Lance Armstrong



«Αν ρίχναμε όλοι τα προβλήματά μας σε μια στοίβα και βλέπαμε τα προβλήματα των άλλων, θα αρπάζαμε να πάρουμε πίσω τα δικά μας.»

~ Regina Brett


«Θαυμάζουμε την ομορφιά της πεταλούδας, αλλά σπάνια αναγνωρίζουμε τις αλλαγές που πέρασε για να πετύχει αυτή την ομορφιά.»

~ Maya Angelou


«Το θέμα δεν είναι αν θα πέσεις κάτω, το θέμα είναι αν θα σηκωθείς.»

~ Vince Lombardi


«Ξέρω ότι ο Θεός δε θα μου δώσει ποτέ κάτι που να μην μπορώ να αντιμετωπίσω. Απλά μακάρι να μη με εμπιστευόταν τόσο.»

~ Μητέρα Τερέζα


«Ο καλύτερος τρόπος για να βελτιώσεις τη διάθεσή σου είναι να βοηθήσεις κάποιον άλλον να βελτιώσει τη δική του διάθεση.»

~ Albert Einstein



«Για να πετάξουμε, πρέπει να έχουμε αντίσταση.»

~ Maya Lin


«Οι ήρεμες θάλασσες δε φτιάχνουν επιδέξιους ναύτες.»

~ Αφρικανική παροιμία


«Μπορείς να παραπονιέσαι επειδή τα τριαντάφυλλα έχουν αγκάθια ή μπορείς να χαίρεσαι επειδή τα αγκάθια έχουν τριαντάφυλλα.»

~ Ziggy


Την προηγούμενη φορά κλείνοντας είχα γράψει «την απόλυτη συμβουλή της μαμάς» για να λυθούν όλα τα προβλήματα της ζωής. Αυτή τη φορά ας κλείσω με την απλή αλλά τόσο σοφή συμβουλή της Εβελίνας προς τη μικρή της αδελφή:

«Εβίτα, ποτέ δεν ξέρεις τι μπορείς να κάνεις αν δε δοκιμάσεις!»

Αν και η συμβουλή αυτή αφορά δυσκολίες προσχολικής ηλικίας, τύπου «πώς θα τα καταφέρω να ξεπεράσω το φόβο μου και να κάνω ρόδα» και άλλα τέτοια ζητήματα, νομίζω ότι θα μπορούσαμε να τη λάβουμε όλοι μας σοβαρά υπόψη!

:)))


ΠΗΓΗ:

http://aspaonline.blogspot.com/2010/07/10.html?utm_source=feedburner&utm_medium=feed&utm_campaign=Feed%3A+AspaOnline+%28Aspa+Online%29&utm_content=Google+Reader


Δεν υπάρχουν σχόλια: