Σάββατο 21 Μαΐου 2011

«Η Αγάπη, ο Έρωτας, είναι το ωραιότερο πράγμα στη ζωή του ανθρώπου» [Από το blog “Για την απλή και ήσυχη ζωή…”]


Πριν από δεκαπένε ημέρες, στις 6.5.2011, στο blog “Για την απλή και ήσυχη ζωή συν πάσι τοις αγίοις” του Misha, διαβάσαμε αυτό:


Η Αγάπη, ο Έρωτας, είναι το ωραιότερο πράγμα στη ζωή του ανθρώπου

H Aγάπη, ο Έρωτας είναι το ωραιότερο πράγμα που πρωτοβγαίνει στη ζωή τού ανθρώπου.

Όπως ένα λουλούδι που ανθεί γιατί ακόμα δεν ξέρει τί τού γίνεται!Δηλαδή μπερδεύει μέσα του την αγάπη που προκειται να δώσει στον Θεό, και τη δίνει σε έναν άνθρωπο.

Αυτή είναι η Πρώτη Αγάπη.

Γιατί βασικά , δεν αγαπά τον άλλο άνθρωπο...Μπορεί αυτός να είναι με όλα τα ελαττώματα τού κόσμου.Δεν τα βλέπει. «Ήρθε αυτός γιατί ήταν έτοιμη η ψυχή μου να αγαπήσει».

Αγαπά αυτό το πρόσωπο γιατί αγαπά την Αγάπη...

Και η Αγάπη αυτή, είναι ο Θεός.

Το κάνει λοιπόν σε πρόσωπο ορατό, αντί να το κάνει στο Αόρατο, στην Πηγή της Αγάπης δηλαδή...Και συνήθως γίνεται και μια αποτυχία , όπως πρέπει να γίνει -για ν ανοίξει τα μάτια του ο άνθρωπος, να δεί.

Στη μεγάλη του αγάπη για τον άνθρωπο, ο Θεός πρέπει να τον εκπαιδεύσει σιγά-σιγά. Άλλον , τον εκπαιδεύει με μιά αποτυχία ερωτική. Άλλον μ΄ένα χάσιμο από τις αισθήσεις. Άλλος αρρωστά και μένει στο κρεββάτι ενάμισυ χρόνο και κάθεται και σκέπτεται για την ζωή του κλπ.. Σ΄εκείνους που μπορούν να πάρουν μαθήματα από τηνζωή, υπάρχουν όλα αυτά τα μέσα για την εκπαίδευση....Αλλά το κάνει με τόση αγάπη ο Θεός που ούτε το καταλαβαίνουμε....

[γερ.Γαβριηλία :η Ασκητική τής Αγάπης.Γ΄έκδοση σελ 165]


ΠΗΓΕΣ:

http://misha.pblogs.gr/2011/05/h-agaph-o-erwtas-einai-to-wraiotero-pragma-sth-zwh-toy-anthrwpoy.html


Δεν υπάρχουν σχόλια: