Πέμπτη 23 Μαΐου 2013

«Είσαι πιο όμορφη από ό,τι νομίζεις» [Από το blog “Aspa online”]



Πριν από ένα μήνα, στις 23.4.2013, στο blogAspa online” της Άσπας, διαβάσαμε αυτό:


Είσαι πιο όμορφη από ό,τι νομίζεις
            Την προηγούμενη εβδομάδα έπεσα πάνω σε αυτό το εκπληκτικό βίντεο, το οποίο έχει ήδη κάνει το γύρο του διαδικτύου. Δεν πρόλαβα να το ανεβάσω νωρίτερα, αλλά αν τυχόν δεν το έχετε ήδη δει, ετοιμαστείτε να εκπλαγείτε, να προβληματιστείτε, να συγκινηθείτε.
Έχει γίνει στα πλαίσια της καμπάνιας  Real Beauty της Dove, η οποία έχει έχει ξεκινήσει από το 2004 και έχει στόχο να εμπνεύσει τις γυναίκες να μάθουν να εκτιμούν την πραγματική τους ομορφιά.
Στο βίντεο κάποιες γυναίκες προσπαθούν να περιγράψουν το πρόσωπό τους σε έναν σκιτσογράφο/εκγληματολόγο  κι εκείνος χωρίς να τις αντικρίζει κάνει το σκίτσο τους από τις περιγραφές τους. Στη συνέχεια ο σκιτσογράφος κάνει για δεύτερη φορά το σκίτσο τους από την αρχή, καθοδηγούμενος αυτή τη φορά από τις περιγραφές κάποιου τρίτου.
Στο τέλος βλέπουμε δίπλα-δίπλα το σκίτσο στο οποίο η γυναίκα περιέγραφε μόνη της τον εαυτό της και το σκίτσο στο οποίο την περιέγραφε ο τρίτος.


Το “πείραμα” σε αφήνει να αναρωτιέσαι… Γιατί; Γιατί οι άνθρωποι έχουμε τόσο λανθασμένη εικόνα για τον εαυτό μας;
Γιατί δε μας αρέσει η εμφάνισή μας; Γιατί αφήνουμε τα “πρότυπα” εκεί έξω, να καταστρέφουν την αντίληψη της πραγματικής ομορφιάς;

“Θα πρέπει να είμαι πιο ευγνώμων για την πραγματική μου ομορφιά. Επηρεάζει τους φίλους που κάνουμε, τις δουλειές που διεκδικούμε, το πώς συμπεριφερόμαστε στα παιδιά μας. Επηρεάζει τα πάντα.”
“Ως γυναίκες περνάμε πολύ χρόνο να αναλύουμε και να προσπαθούμε να διορθώσουμε αυτά που δεν είναι ακριβώς όπως τα θέλουμε, ενώ θα έπρεπε να ξοδεύουμε περισσότερο χρόνο να εκτιμάμε αυτά που μας αρέσουν.” 
Είσαι πιο όμορφη από ό,τι νομίζεις.

ΠΗΓΗ:


Δεν υπάρχουν σχόλια: