Κυριακή 12 Δεκεμβρίου 2010

«Χριστουγεννιάτικες συνταγές» [Από το blog “ Opening a door to my world”]


Στις 12.12.2009, στο blogOpening a door to my world της Dapnipako, διαβάσαμε αυτό:


Χριστουγεννιάτικες συνταγές

Για διάφορους προσωπικούς δεν μου αρέσουν και πολύ τα Χριστούγεννα. Αν και πάντα η περίοδος αυτή των γιορτών και λίγο πριν και μετά τη Νέα Χρονιά είναι περίοδος στοχασμού. Από το Σεπτέμβριο είχα διάφορες σκέψεις και συναισθήματα στο μυαλό μου που δεν μπορούσα να τα εκφράσω, εξού και η μπλογκοσιωπή ή η χρησιμοποίηση τραγουδιών και φράσεων άλλων που αντιπροσώπευαν τα συναισθήματα που δεν μπορούσα να εκφράσω με δικά μου λόγια.

Χτές μου είπαν να ψάξω να βρώ τα DVD toy " Happiness Formula" του BBC. Δεν τα βρήκα ακόμα, αλλά βρήκα κάτι βιντεοαποσμάτα στο site του BBC: http://news.bbc.co.uk/1/hi/programmes/happiness_formula/ και αυτά που έπιασα για το τι είναι ευτυχία και που τη βρίσκουμε ειναι τα εξής:

Η ευτυχία δεν βρίσκεται στα χρήματα ή στην υπερκατνάλωση, αλλά σε απλά πράγματα όπως οι σχέσεις. Αυτοί που έχουν καλές, ουσιούδη, δυνατές φιλίες, είναι αυτοί που είναι οι πιο ευτυχισμένοι. Αυτή που έχουν ποιότητα στη δουλειά και στη ζωή τους είναι επίσης αρκετά ευτυχισμένη. Αν δε βρίσκεται βαρετά αυτά που κάνετε, δεν είναι ότι δεν έχετε το ταλέντο να κάνετε αυτό που κάνετε, αλλά σας λείπουν οι δυνατότητες (π.χ. να είστε δίκαιοι, αγαθοί, κοινανωνικά έξυπνοι) και αυτές είναι που πρέπει να καλλιεργήσετε για να είστε πιο χαρούμενοι στον εργασιακό σας χώρο. Εαν είστε ταμίας για παράδειγμα και βαριέστε να χτυπάτε προιόντα κάθε τρεις και λίγο, τότε καλλιεργείστε τα κοινωνικές σας δυνατότητες αν σας αρέσει να μιλάτε. Βρείτε τα θετικά στο κάθετι που κάνετε στη ζωή σας όπως η Πολυάννα και γίνετε πιο ευτυχισμένοι. Γιατί αν 1 χρόνος καπνίσματος μειώνει το μέσο όρο ζωής κατά 3 χρόνια, 1 χρόνος δυστυχίας το μειώνει 9! Τέλος δεν υπάρχει κλειδί στην ευτυχία, αλλά μόνο μια συνταγή με υλικά: 1. καλές, δυνατές σχέσεις, 2. νόημα μέσα από μια θρησκεία ή φιλοσοφία 3. στόχοι που να σας γενίζουν και να σας αρέσει να δουλεύετε με αυτούς.

Εγώ το τελευταίο καιρό είχα το 1, αλλά είχα χάσει το 2 (το νόημα μου είχε κλονιστεί γιατί άκουγα γνώμες πολλών άλλων και όχι την καρδιά μου, τώρα όμως το ξαναβρήκα) και το 3 (είχα κλείσει όνειρα και στόχους σε ένα σεντούκι που το είχα θάψει βαθιά μέσα στη γη. Θυμήθηκα που τα έιχα κρύψει όμως και προχωράω και πάλι με αυτά οδηγό.)


[…και στη συνέχεια παρατίθενται μερικές χριστουγεννιάτικες συνταγές…]


ΠΗΓΗ:

http://dapnipako.blogspot.com/2009/12/blog-post_12.html


Δεν υπάρχουν σχόλια: