Δευτέρα 27 Δεκεμβρίου 2010

«Ο μεγαλύτερος άνδρας που πάτησε τη γη ανά τους αιώνες» [Από το blog “Για την απλή και ήσυχη ζωή…”]


Στις 5.4.2010, δηλαδή τη δεύτερη μέρα του Πάσχα, στο blog “Για την απλή και ήσυχη ζωή συν πάσι τοις αγίοις” του Misha, διαβάσαμε αυτό:


Ο μεγαλύτερος άνδρας που πάτησε τη γη ανά τους αιώνες


Ο μεγαλύτερος άνδρας που πάτησε στη γη ανά τους αιώνες. Αυτός είναι ο Ναζωραίος. Η πιο τεράστια σκέψη ...;, είπε τη μόνη αλήθεια που δείχνει τη σωτηρία του ανθρώπου.

Αγαπάτε τους εχθρούς υμών. Τελειώσαμε. Ολα τα άλλα είναι για φιλολογικά τεϊα. Τι να μας πουν ποιητάδες και φιλόσοφοι, και ειδικώς οι γαμημένοι επιστήμονες, τούτη η διαρκής παραγωγή δηλητηρίου που δεν το αντέχουν άλλο οι αναπνοές και τα σωθικά του πλανήτου.

Αγαπάτε αλλήλους, είπε ο γίγαντας. Ο πρώτος. Ο παικταράς. Ο κάργα τσαμπουκάς. Ο μεγαλοπρεπής και ταπεινόφρων. Και επειδή ήταν ασύλληπτα ευφυής και το παλληκάρι έβλεπε μπάλλα και είχε διαβάσει τι σοϊ είναι το δίποδο, γνώριζε άριστα ότι ήταν ανίκανο να ασπασθεί την αλήθεια. Τη μοναδική αλήθεια. Το σωσίβιο με το οποίο θα γλύτωνε ο άνθρωπος και κάθε άλλο πλάσμα στο γλόμπο.

Εγώ σας το είπα. Αγαπάτε αλλήλους. Αυτό είναι. Μη μου πείτε, σου λέει ο Χριστός, ότι δεν σας άνοιξα τα μάτια. Κάτι άλλο παραπάνω για να σας πείσω δεν μπορώ να κάνω. Να μάθετε να συχωρνάτε τον άλλονα. Δεν μπορείτε; Το ξέρω, όπως ότι βλέπετε με μισό μάτι τον διπλανό, τον απέναντι. Κακό του κεφαλιού σας. Είστε γεννημένοι καριόληδες.


YΓ Misha . Το παραπάνω κείμενο είναι του εκδότη της αθλητικής εφημερίδας Νίκου Καραγιαννίδη, και δημοσιεύτηκε στο χθεσινο Πρώτο Θέμα. Αφαίρεσα μια μικρή πρόταση , η οποία υπερέβαινε τα εσκαμμένα , κατά τη γνώμη μου, αλλά δεν αλλάζει το νόημα του άρθρου.Η γλώσσα είναι η ναϊφ γλώσσα του Καραγιαννίδη.


ΠΗΓΕΣ:

http://misha.pblogs.gr/2010/04/602910.html


Δεν υπάρχουν σχόλια: