Τετάρτη 3 Μαρτίου 2010

«Η Ελληνική Κλεπτοκρατία» [Από το blog “Locus Publicus Editorium”]


Πριν από δυο εβδομάδες, στις 17.2.2010, στο blogLocus Publicus Editorium”, διαβάσαμε αυτό:


Η Ελληνική Κλεπτοκρατία


Ως πτυχιούχος οικονομικών, μελετώ μετα μανίας τα τελευταία χρόνια, τις διάφορες ιστορικές οικονομικές κρίσεις, τους κύκλους του Καπιταλισμού, και τα συστήματα που έχουν καταρρρεύσει, σε μια προσπάθεια να βρώ κάτι ανάλογο με την ελληνική περίπτωση.

Πολλές χώρες έχουν χρεωκοπήσει στην ιστορία, άλλες γιατί ήταν φτωχές, αλλες γιατί πήραν λάθος οικονομικές αποφάσεις, άλλες γιατί ήταν απλά διεφθαρμένες. Αλλα καμμία απο αυτές δεν είχε χρηματοδοτηθεί για 30 ολόκληρα χρόνια. H Ελλάδα αποτελεί μοναδική περίπτωση χρεωκοπημένης χώρας που ενώ οδεύει προς το ΔΝΤ και βρίσκεται υπο επιτήρηση, τελεί συγχρόνως και υπο ευρωπαϊκή χρηματοδότηση καταναλώνοντας το 4ο αναπτυξιακό της πακέτο! Τέτοια περίπτωση δεν υπάρχει ακόμα στην παγκόσμια Ιστορία.

Απο το 1986 μέχρι σήμερα, μέσα απο 4 αναπτυξιακά πακέτα, η ελληνική πολιτεία έχει απορροφήσει τουλάχιστον 60 δις ευρώ. Αυτοί είναι οι αριθμοί του κακού Καπιταλισμού οταν ήρθε στην Ελλάδα. Καμμία χώρα στην παγκόσμια Ιστορία δεν έχει χρεωκοπήσει αφού πρώτα κατανάλωσε τέτοιον τεράστιο αναπτυξιακό πλούτο.

Η "έλλειψη αξιοπιστίας" δεν αφορά απλά την παραποίηση στατιστικών στοιχείων με σκοπό να μπούμε στο ευρώ, ή να ωραιοποιήσουμε κάποιους δείκτες. Αυτό το έκαναν όλοι. Σε μάς, αφορά μια στρατηγικά οργανωμένη σύσταση ενός δικτύου κρατικοκεντρικής Κλεπτοκρατίας με αποκλειστικό σκοπό την αφαίμαξη του πλούτου των ευρωπαίων πολιτών που χρηματοδότησαν το ευρωπαϊκό όραμα. Τα κεφάλαια του Καπιταλισμού που για πρώτη φορά στην ιστορία μας ήρθαν στην Ελλάδα, αρκούσαν για την ανάπτυξη όλης της χώρας. Το εγχώριο σύστημα της ελληνικής Κλεπτοκρατίας είναι εκείνο που κατέστρεψε την Ελλάδα.

Το σύστημα βούλιαξε απο μια νοητή μάζα παρατρεχάμενων που άλλοι εκπορευόμενοι απο τα κομματικά γραφεία, άλλοι κατοικοεδρεύοντες σε δήμους, πόλεις και υπουργεία (απ' οπου εκπορεύονται και οι προυπολογισμοί), έπεσαν σαν τις σφήκες πάνω στα κοινοτικά πακέτα. Και η διαφθορά αυτή, (που καλλιεργήθηκε και ιδεολογικά μέσα απο την οντότητα "ο λαός που δεν έχει ανάγκη θεσμούς"), μας οδήγησε στην εικονική πραγματικότητα του σήμερα. Διαφθορά είχαμε πάντα, αλλά απο το 2000 και μετά, περάσαμε στην ωμή Κλεπτοκρατία.

Κατα τα πρότυπα της Κόζα Νόστρα, η κορυφή κρατούσε τα πολλά, αλλά τροφοδοτούσε τους υπηκόους της με μια ιδεολογία "κοινωνικού σοσιαλισμού", προικοδοτώντας τις λαϊκές μάζες με φανταστικά "κεκτημένα", και απίθανες παροχές, οι προσδοκίες των οποίων με τον καιρό γιγαντώθηκαν σε επίπεδο συνδικαλιστικού ληστρικού εκβιασμού. ΝΔ και ΠΑΣΟΚ διατήρησαν την ίδια λαϊκιστική πολιτική των παροχών, την ίδια ρητορική και συμπεριφορά, σαν να υπήρχε κάπου μια στρόφυγγα ατέλειωτου πλούτου.

Σε μια ψηφοθηρική υπερπαραγωγή παροχών για πολίτες ενός φανταστικού κόσμου: Δημόσια πανεπιστήμια (που επειδή ήταν μπουρδέλα χρειαζόνταν άσυλο), μπάνια του λαού για εκτόνωση, μια ιδιωτική τηλεόραση μαζικής πληροφοριακής αποβλάκωσης, επιδόματα όλων των ειδών (αντιστασιακά, αναπηρικά), διάφορα σχήματα "εθελουσίων εξόδων", κρυφές και φανερές μετατάξεις στο δημόσιο, διορισμούς με κανονικό ή παρασκηνιακό ρουσφέτι (stage), ενα άνευ ορίων απάτης σύστημα δημόσιας υγείας (τύπου "λάδω και προχώρα"), συνδικαλιστικούς στρατιωτικούς τραμπουκισμούς τύπου Αραπατζή ("μαζί θα βουλιάξουμε"), και μυριάδες άλλες γραφικές μικρομαλακιούλες ("επίδομα προσέλευσης στην εργασία"). Για να υπάρχει ανοχή στην Κλεπτοκρατία, δεν τιμωρούνταν κανείς πουθενά. Καταργήθηκαν έτσι νόμοι, εισαγγελείς, δικαστικό σώμα, ιεραρχίες, αξιολογήσεις, κώδικες δεοντολογίας. Οταν η Κλεπτοκρατία ροκάνισε τα κοινοτικά πακέτα (και το ελληνικό κράτος μαζί), τα "κεκτημένα" άρχισαν να χρηματοδοτούνται με συνεχώς αυξανόμενα δάνεια δημιουργώντας ενα γιγαντιαίο χρέος που κρυβόντανε επιμελώς.

Μέχρι που ενα πρωινό, μάθαμε πως εκτός απο τα 60 δις των κοινοτικών πακέτων που δαπανήθηκαν (αλήθεια πού;), υπάρχει και ενα χρέος 300-350 ακομα δίς που δεν ήξεραν ("το νούμερο είναι μονοψήφιο και βαίνει προς διψήφιο"). Και μόλις ο κύβος ερρίφθη και φάνηκαν στη γωνία οι επίτροποι, η ελληνική Κλεπτοκρατία όρμησε αμέσως να λύσει το Εργασιακό, το Φορολογικό, το Ασφαλιστικό σε πέντε μέρες. Ετρεξε σε Αμερικανούς, Κινέζους, Ινδούς και Ρώσους. Ξεχνώντας τις "αποικιακές συμφωνίες "για το λιμάνι του Πειραιά και τους αγωγούς. Ξεχνώντας το αισχρό Παπανδρεικό οικοδόμημα του "ελληνικού σοσιαλισμού". Με μια λαίλαπα μέτρων που επανέφεραν τον αιθεροβατούντα σοσιαλίζοντα πληθυσμό στην ωμή πραγματικότητα του υπόλοιπου κόσμου. Φόροι παντού, αυξήσεις ορίων ηλικίας, καψούρα για τιμιότητα, πάθος για διαφάνεια. Τριάντα χρόνια ταμπού και ημιμάθειας εγκαταλείφτηκαν αμέσως. Εν μία νυκτί, οι προεκλογικές δηλώσεις εξανεμίστηκαν. Τριάντα χρόνια ψευτοσοσιαλισμού και αρλουμπολογίας στα σκουπίδια. Οι κλέφτες έφυγαν. Εμειναν μόνον τα θύματα...

Φανταστείτε τώρα φίλοι μου, μέσα σ' όλα αυτά, ως ελάχιστη ένδειξη σεβασμού προς τους Ευρωπαίους πολίτες που χρηματοδότησαν το ευρωπαϊκό όραμα, να απαιτήσουν οι ευρωπαίοι επίτροποι μια αληθινή εξεταστική επιτροπή για άμεσα στατιστικά στοιχεία πού ακριβώς έχουν ξοδευθεί τα χρήματα των τεσσάρων κοινοτικών πακέτων τους...


------------------------------------------------------------------
Εκφράζω βέβαια (όπως πάντα), μόνον τη δική μου γνώμη. Υπάρχουν και άλλες προσεγγίσεις. Ο Καπιταλισμός που κατέστρεψε την Ελλάδα διαλύοντας την βιομηχανική της βάση για να την υποδουλώσει, η ΕΕ που αδίκως τιμωρεί την Ελλάδα, οι κακοί Οίκοι που κερδοσκοπούν κατά μιας μικρής χώρας. Ας υπάρχουν όλες οι απόψεις. Κατα τη γνώμη μου, απο το 1980 και μετά, το διεφθαρμένο ελληνικό σύστημα, βλέποντας πως οι αφελείς ευρωπαίοι δεν είχαν πουθενά μηχανισμούς ελέγχου των χρημάτων που μοίραζαν, παρήγαγε στα γρήγορα (όπως και με το Χρηματιστήριο), ενα γρήγορο σχήμα πλουτισμού, βασισμένο στις κοινοτικές ληστείες. Για να διατηρηθεί η Κλεπτοκρατία (όπως όλες οι πυραμίδες), το σύστημα μοίρασε και λίγα "κεκτημένα" στη βάση. Αυτό το σύστημα κατέρρευσε στις 12 Φεβρουαρίου.


ΠΗΓΗ:

http://locus-editorium.blogspot.com/2010/02/blog-post_17.html


Δεν υπάρχουν σχόλια: