Παρασκευή 11 Ιουνίου 2010

«ΚΕΕΛΠΝΟ ακούς; Ή μήπως όταν τρώνε δεν ακούνε;» & «7 δις $ το κέρδος των φαρμακεμπόρων από την “πανδημία”» [Από το blog “Για την απλή και ήσυχη ζωή…”

Πριν από μία εβδομάδα, στις 4.6.2010, στο blog “Για την απλή και ήσυχη ζωή συν πάσι τοις αγίοις” του Misha, διαβάσαμε αυτό:


ΚΕΕΛΠΝΟ ακούς; Ή μήπως όταν τρώνε δεν ακούνε;

Η πανδημία της γρίππης των χοίρων ήταν «μια πανδημία που δεν υπήρξε ποτέ».

Ο προταθείς, από τον Π.Ο.Υ. και τις κεντρικές ευρωπαϊκές υπηρεσίες υγείας, γενικευμένος εμβολιασμός ήταν ένα «ψευδοφάρμακο μεγάλης κλίμακας».

Και οδήγησε σε τεράστια και άχρηστη σπατάλη κονδυλίων προς όφελος των φαρμακευτικών εταιρειών, οι οποίες παράγουν τα εμβόλια.

Τάδε έφη το Συμβούλιο της Ευρώπης στα συμπεράσματα τής έρευνας για την ανύπαρκτη πανδημία, η οποία δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα.

Στην ανάλογη έρευνα του British Medical Journal προστίθεται ότι ενεργό ρόλο στη υπόθεση είχαν γιατροί που μετείχαν στα κέντρα λήψεως αποφάσεων του Π.Ο.Υ. και της ΕΕ, και ταυτόχρονα διατηρούσαν ενεργό σχέση με μεγάλες φαρμακοβιομηχανίες .

Τα δικά μας σαϊνια του ΚΕΕΛΠΝΟ , οι λοιμωξιολόγοι του Αττικού (γκουχ-γκουχ), που έβγαιναν μέρα -νύχτα και διαφήμιζαν τον «απαραίτητο εμβολιασμό» τί έχουν να πουν άραγε; (ξανά γκουχ- γκουχ)



Την ίδια ημέρα (4.6.2010), στο ίδιο blog (“Για την απλή και ήσυχη ζωή συν πάσι τοις αγίοις” του Misha), διαβάσαμε αυτό:


7 δις $ το κέρδος των φαρμακεμπόρων από την “πανδημία”

Από τις εταιρίες παραγωγής των εμβολίων αμείβονταν οι τρεις επιστήμονες που συνέταξαν τις οδηγίες του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας για την αντιμετώπιση πανδημιών γρίπης, όπως αυτής της νέας γρίπης H1N1 (γρίπης των χοίρων), συνιστώντας την προμήθεια μεγάλων ποσοτήτων αντιγριπικών φαρμάκων και εμβολίων.

Σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύεται υπό την αιγίδα του Συμβουλίου της Ευρώπης, οι επιστήμονες του Π.Ο.Υ. εργάζονταν για τις φαρμακευτικές εταιρείες Ρος και Γκλάξο Σμιθ Κλάιν, των σκευασμάτων Tamiflu και Relenza αντίστοιχα, αμειβόμενοι για το ερευνητικό και συμβουλευτικό τους έργο από τις εταιρείες παραγωγής των φαρμάκων αυτών.

Υπολογίζεται ότι οι τεράστιες παραγγελίες των πανικόβλητων κυβερνήσεων απέφεραν στις φαρμακοβιομηχανίες το ποσό των 7 δισεκατομμυρίων δολλαρίων.

Μέλος της επιτροπής Υγείας του Συμβουλίου της Ευρώπης έκανε λόγο για πρόκληση αδικαιολόγητου φόβου και άσκοπη σπατάλη τεραστίων ποσών δημοσίου χρήματος.

Οι τρεις επιστήμονες είχαν δηλώσει εξαρχής στον Π.Ο.Υ. τη σύγκρουση συμφερόντων τους, κάτι που ο οργανισμός επέλεξε να μην δημοσιοποιήσει.

(το ρεπορτάζ είναι από τον ΣΚΑΙ, τα σχετικά στοιχεία τα δημοσιεύσαμε νωρίτερα)


ΠΗΓΕΣ:

http://misha.pblogs.gr/2010/06/keelpno-akoys-h-mhpws-otan-trwne-den-akoyne.html

http://misha.pblogs.gr/2010/06/7-dis-to-kerdos-twn-farmakemporwn-apo-thn-pandhmia.html

βλ. και:

https://wcd.coe.int/ViewDoc.jsp?Ref=PR455%282010%29&Language=lanEnglish&Ver=original&Site=DC&BackColorInternet=F5CA75&BackColorIntranet=F5CA75&BackColorLogged=A9BACE


Υ.Γ.: Το ζήτημα της παραπληροφόρησης που υφιστάμεθα από επιστήμονες, προς όφελος εταιρειών, είναι γενικότερο και, βεβαίως, ιδιαίτερα σπουδαίο. Διαβάστε σχετική σημερινή ανάρτηση και στο άλλο μου ιστολόγιο, το “Eagle”!



1 σχόλιο:

Misha είπε...

Xαίρε Στέφανε! Πάντα τυπικός και ευγενής!
Την συλλογική μηνυση κατά του ΔΝΤ την είδες ;
http://oimos-athina.blogspot.com/2010/07/m.html

Πώς σού φαίνεται;