Τετάρτη 13 Φεβρουαρίου 2013

«Κουράστηκα!» [Από το blog “Φεγγαραγκαλιές”]



Πριν από έναν μήνα,  στις 13.1.2013, στο blog “Φεγγαραγκαλιές” , διαβάσαμε αυτό:


Κουράστηκα!

ζηλεύω και ζουλεύω:
ζηλοτυπώ
θαυμάζω και δια τούτο επιθυμώ κάτι ξένον,  το οποίον δεν έχω,  στενοχωρούμενος εκ τούτου,  φθονώ
ΠΑΠΥΡΟΣ ΛΑΡΟΥΣ

Είναι αλήθεια ότι κάπου στα 6-7 χρόνια στο διαδίκτυο θα προβληματιζόμουν για την έννοια κάποιων λέξεων δε το περίμενα..
Γιατί μου το είπαν και αυτό..
Κι αναρωτιέμαι βρε τελικά λες;

Αν τα πράγματα ήταν εύκολα εκεί έξω,  αν υπήρχαν δουλειές ας πούμε,  θα είχα κλείσει την οθόνη του υπολογιστή και ορκίζομαι ότι δεν θα την ξανά άνοιγα!
Ο κάθε άνθρωπος,  έχει κάποια στάνταρ μέσα του.  Κάπου ανάμεσα σ΄αυτά,  υπάρχει πάντα η περίπτωση να κάνει μια κίνηση με υπερβολικό ζήλο,  η οποία θα ενοχλήσει..  Το καταλαβαίνεις ότι θα ενοχλήσει,  δεν είσαι χαζός.  Αλλά σ΄έχει πάρει ο ειρμός και εκεί εσύ.  Συνεχίζεις ακάθεκτος.
Κάποιοι άνθρωποι ενοχλούνται.  Αυτοί οι άνθρωποι είναι μια παρέα!  Οι καταστάσεις σε οδηγούν να θέλεις πολύ να βρεθείς μέσα στην παρέα.  Λίγο με τον τρόπο σου,  λίγο με τον τρόπο τους.  Να λες μια καλημέρα και να σου απαντούν.  Να λες έχω αυτό το δύσκολο και σ΄ακούν.  Θέλεις τον συναισθηματικό τους κόσμο.  Όχι τον άλλον,  τον ψυχρά βοηθητικό,  αυτόν τον έχεις.
Το παλεύεις..  ένα χρόνο,  δυο χρόνια..
Νιώθεις αμήχανα.  Καταλαβαίνεις ότι υπάρχει ένα ''κλικ'',  ένα μικρό κάτι ανάμεσα σας αλλά δε μπορείς να το προσδιορίσεις.  Εν τω μεταξύ συμβαίνουν πράγματα σε προσωπικό επίπεδο με τον καθένα..  άλλα καλά,  άλλα άσχημα.
Αν δεν ήθελες πολύ αυτή τη σχέση,  θα είχες φύγει από καιρό.  Άνθρωποι υπάρχουν παντού και μάλιστα που να σε κοιτούν στα μάτια!
Κάποια στιγμή λοιπόν..  λες ''κουράστηκα''  και φεύγεις..  παύεις να ενδιαφέρεσαι και για τον καθένα χωριστά,  αλλά και για το σύνολο.
Λαμβάνεις mail,  επιθυμίες της ομάδας.  Τα σβήνεις.  Δεν έχεις διάθεση να συμβάλλεις,  ή όλα ή τίποτα..  ποτέ δε σου άρεσαν τα μισά πράγματα άλλωστε..
Κι έρχεται η ώρα να εκφράσεις σ΄αυτούς το πως έχει η κατάσταση..  τα προσωπικά σου συναισθήματα.. και τότε έρχονται οι λέξεις που ενοχλούν..  μαζί με την κατηγορία..
ζηλεύεις!
Από τις πιο εύκολες κατηγορίες,  ειδικά όταν δεν γνωρίζεις κάποιον,  ειδικά όταν θέλεις να ξεφορτώσεις από πάνω σου την κατάσταση..
Όχι δε ζηλεύω,  τουλάχιστον όχι με την έννοια του ''φθονώ''..
Και δεν έχω καμμιά διάθεση να απολογηθώ άλλο..
ΚΟΥΡΑΣΤΗΚΑ!

*το ότι θα μου έβγαζε τέτοιες πικρές καταστάσεις το διαδίκτυο ειλικρινά δε το φανταζόμουν,  τουλάχιστον όχι στην αρχή..
*και ναι ειμαι πάντα στο μικρόκοσμο μου όπως κι ο καθένας μας,  κατηγορήθηκα και για αυτό!

ΠΗΓΗ:


Δεν υπάρχουν σχόλια: