Παρασκευή 27 Νοεμβρίου 2009

«Σταματήστε να αγχώνεστε!» [Από το blog “ Spiritual Harmony”]

Στις 25.6.2009, στο blogSpiritual Harmony / Πνευματική Αρμονία” της Βασιλικής, διαβάσαμε αυτό:


Σταματήστε να αγχώνεστε!


Όλοι είμαστε πολυάσχολοι. Ασχολούμαστε με τη δουλειά μας. Ασχολούμαστε με την οικογένειά μας. Ασχολούμαστε με τις κοινωνικές μας σχέσεις. Όμως να μην το παρακάνετε. Βρείτε λίγο χρόνο ξεκούρασης μέσα στην ημέρα. Τολμήστε να πείτε μια φορά «όχι».

Μόνο τότε θα μπορείτε πραγματικά να χαρείτε τις μικρές απολαύσεις της ζωής. Ξεκουραστείτε και δώστε χώρο στη ζωή σας:


1. Σταματήστε να ανησυχείτε.

Δεν πρόκειται να ξεκουραστείτε ποτέ εάν δεν ηρεμήσει το μυαλό σας. Γράψτε τις σκέψεις σας. Εάν οι σκέψεις σας αποκτήσουν χειροπιαστή μορφή, τότε το μυαλό σας θα ηρεμήσει.

2. Μαγειρέψτε δύο μερίδες.

Φάτε τη μία και βάλτε την άλλη στην κατάψυξη. Έτσι θα απαλλαγείτε μια φορά από το μαγείρεμα.

3. Τολμήστε να λέτε "όχι".

Θέλεις να κάνεις τη βάρδια μου το σαββατοκύριακο; Σε πειράζει να καλέσω τους γονείς μου για φαγητό αύριο το βράδυ; Δεν είναι εύκολο να πει κανείς όχι.
Πρέπει όμως να το κάνετε μία φορά στις τόσες, αφού εάν δεν δώσετε στον εαυτό σας χρόνο για ξεκούραση, δεν θα μπορείτε τελικά να χαρείτε πραγματικά τίποτα πια.

4. Σηκωθείτε νωρίς, έτσι η μέρα σας θα είναι μεγαλύτερη.

Κανονίστε τα ραντεβού στο κομμωτήριο ή στον οδοντίατρο όσο το δυνατό πιο νωρίς. Έτσι δεν θα νιώθετε μετά πως η μέρα σας έχει σχεδόν τελειώσει.

5. Δημιουργήστε ξεκούραστη ατμόσφαιρα στο σπίτι.

Καθαρίστε το καλά και τακτοποιήστε τα πράγματά σας. Είναι αλήθεια πως ένα τακτοποιημένο σπίτι βοηθάει στην τάξη και ηρεμία του μυαλού.

6. Διαλέξτε κάτι για σας.

Ένα ζεστό μπάνιο, μια βόλτα στη φύση ή στο γυμναστήριο, μια ρομαντική βραδιά…
Φτιάξτε κάθε εβδομάδα μια λίστα με τα πράγματα που θέλετε πραγματικά να κάνετε και φροντίστε να τα πραγματοποιήσετε πάση θυσία.

7. Ρυθμίστε τα τραπεζικά σας θέματα.

Αυτόματες εξοφλήσεις λογαριασμών και διαδικτυακές τραπεζικές υπηρεσίες είναι στη διάθεσή σας. Ενημερωθείτε σχετικά από την τράπεζά σας και επιλέξτε τις κατάλληλες για εσάς, ώστε να μη χρειάζεται πια να πηγαίνετε συνέχεια στην τράπεζα.

8. Αναζητήστε δουλειά κοντά στο σπίτι σας.

Ή αν δεν γίνεται αυτό, μετακομίστε πιο κοντά στη δουλειά σας αν δεν υπάρχει σοβαρός λόγος να μένετε εκεί που είστε τώρα. Διαφορετικά, συμβιβαστείτε με την απόσταση και απολαύστε τη διαδρομή.

9. Σταματήστε το άγχος του Διαδικτύου.

Διαβάστε τα e-mail σας 2 φορές την ημέρα το περισσότερο, σε συγκεκριμένες ώρες. Και απορρίψτε τα e-mail ανθρώπων που δεν γνωρίζετε καλά και αγνώστων αποστολέων που δεν περιμένατε.

10. Τέλος: βάλτε στην άκρη τις ενοχές σας. Δεν είστε τέλειοι, αλλά δεν πειράζει.


ΠΗΓΗ:

http://truthseeker-vasiliki.blogspot.com/2009/06/blog-post_25.html


Δεν υπάρχουν σχόλια: