Τετάρτη 4 Νοεμβρίου 2009

«Κάθε μέρα που ζεις είναι μια “ειδική περίσταση”» [Από το blog “Φερενίκη”]


Πριν πέντε ακριβώς μήνες, στις 4.6.2009, στο blog “Φερενίκη”, διαβάσαμε αυτό:


Κάθε μέρα που ζεις είναι μια “ειδική περίσταση”

Η καλύτερή μου φίλη, όταν βρισκόμουν στην Αθήνα, έκανε εκκαθάριση.

Ανοιξε τη ντουλάπα της και μεταξύ άλλων έβγαλε ένα καλοδιπλωμένο και καλοσιδερωμένο πουκάμισο.

- Αυτό, είπε, ήταν δικό του, το ξεκρέμασε από την κρεμάστρα και το κράτησε στα χέρια σαν να κρατούσε κάτι πολύτιμο.

- Το αγόρασε, στη βάφτιση της κόρης μας και το έβαλε μόνο τότε. Δεν τα χρησιμοποίησε ποτέ ξανά. Το φύλαξε για μια "ειδική περίσταση". Λίγους μήνες αργότερα έφυγε.

- Δώσ' το της λέω...

Πλησίασε το κρεβάτι και τοποθέτησε με ευλάβεια το πουκάμισο κοντά στα αλλά πράγματα που έπρεπε να δώσει. Εκείνος δεν υπήρχε πια εδώ και δέκα χρόνια και δεν είχε νόημα να το κρατά άλλο.

Πριν λίγες μέρες είχαμε αποχωριστεί έναν συνάδελφο απ' το γραφείο μόλις 35 ετών. Μόλις είχε ολοκληρώσει τον κύκλο σπουδών του και όλοι πίστευαν σ' αυτόν και την λαμπρή ακαδημαϊκή του εν συνεχεία πορεία . Εκείνη τη στιγμή μου ήρθε αυθόρμητα στο μυαλό.

Σκέφτηκα και πάλι ότι δεν αξίζει για κανένα λόγο : Να κρατάς τίποτα για μια "ειδική περίσταση" , κάθε μέρα που ζεις είναι μια "ειδική περίσταση''.

Πριν δυο χρόνια, που πέρασα μια μεγάλη κρίση ταυτότητας, ύστερα από μια βαθειά ενδοσκόπηση, αποφάσισα να αλλάξω, όσο τουλάχιστον μπορούσα, τόσο τον τρόπο σκέψης μου όσο κι αυτόν της αντιμετώπισης, της κάθε στιγμής. Η μεγάλη αλλαγή ξεκίνησε αφού προηγήθηκε ένα απίστευτο ξεκαθάρισμα, τόσο εσωτερικό, όσο και εξωτερικό. Διάφορα πράγματα που συλλέγονταν προκειμένου να χρησιμοποιηθούν μια κάποια στιγμή, απομακρύνθηκαν σε χρόνο "ντε - τε".

Έτσι τώρα, διαβάζω περισσότερο και καθαρίζω λιγότερο.

Κάθομαι στην βεράντα και απολαμβάνω την θεά, χωρίς να με απασχολούν τα χορτάρια που υπάρχουν στις γλάστρες. Περνάω πιο πολύ χρόνο με τον εαυτό μου, την οικογένεια μου και τους φίλους μου και λιγότερο χρόνο δουλεύοντας.

Τότε συνειδητοποίησα πως η ζωή πρέπει να είναι ένα σύνολο από εμπειρίες που πρέπει να απολαμβάνεις, όχι μόνο να επιβιώνεις .Τώρα δεν φυλάω απολύτως τίποτα.

Χρησιμοποιώ


ΠΗΓΗ:

www.fereniki.pbblogs.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια: