Τετάρτη 25 Νοεμβρίου 2009

«Γιατί θέλω να πεθάνω απένταρος…» [Από το blog “Για την απλή και ήσυχη ζωή…”]


Στις 24.6.2009, στο blog “Για την απλή και ήσυχη ζωή συν πάσι τοις αγίοις” του Misha, διαβάσαμε αυτό:


Γιατί θέλω να πεθάνω απένταρος…

Ένας αυτοδημιούργητος δισεκατομμυριούχος από την Μεγάλη Βρετανία θέλει να πουλήσει το ξενοδοχείο του αξίας 18 εκατομμυρίων ευρώ και να το δωρίσει σε μια φιλανθρωπική οργάνωση για τον καρκίνο όταν η σύζυγος του κατάφερε και επέζησε της επάρατης νόσου!


Ο κύριος Brian Burnie το 1993 αγόρασε το Doxford Hall Hotel στην περιοχή Chathill αντί 500.000 λιρών και το μετέτρεψε σε ένα από τα πιο αριστοκρατικά θέρετρα της περιοχής, αφου το ανακαίνισε πλήρως ξοδεύοντας γι αυτό περί τα 16 εκατομμύρια λιρες.

Λίγο πριν κλείσει τα 65 έτη ανακοίνωσε πως σκοπεύει να πουλήσει την περιουσία του και να δωρίσει όλα τα χρήματα σε φιλανθρωπική οργάνωση που ασχολείται με τον καρκίνο!

«Σκοπός μου είναι να πεθάνω απένταρος. Σε αυτό τον κόσμο ερχόμαστε με τίποτα και πρέπει να φεύγουμε με τίποτα,» είπε ο κύριος Brian Burnie.

Ο κύριος Brian Burnie θα μετακομίσει σε ένα μικρότερο σπίτι μαζί με την 60-χρονη σύζυγο του, Shirley, που επέζησε μετά την διάγνωση για καρκίνο του μαστού.

Με τα χρήματα από την πώληση θα χρηματοδοτήσει το φιλανθρωπικό ίδρυμα για να κατασκευάσει μια κλινική για καρκινοπαθείς αλλά και για την αγορά οχημάτων που θα μεταφέρουν τους άρρωστους στα διάφορα νοσοκομεία.

«Αυτή θα είναι η κληρονομιά μου. Οι λογιστές μου με θεωρούν τρελό. Θα ήθελα και άλλοι άνθρωποι να ακολουθήσουν το δρόμο μου,» πρόσθεσε ο μεγαλόκαρδος άντρας.


(η δημοσίευση βασίζεται σε άρθρο του Έθνους.προστέθηκαν στοιχεία από αγγλικές πηγές)


ΠΗΓΕΣ:

http://misha.pblogs.gr/2009/06/giati-thelw-na-pethanw-apentaros.html


Δεν υπάρχουν σχόλια: