Σάββατο 5 Μαΐου 2012

«Τι φοβάσαι βρε Έλληνα;» [Από το blog “Φερενίκη”]



Πριν από δύο εβδομάδες, στις 21.4.2012, στο blog “Φερενίκη”, διαβάσαμε αυτό:


Τι φοβάσαι βρε Έλληνα;

Θυμάστε εκείνη τη διαφήμιση που έκανε μια γνωστή εταιρεία παιχνιδιών το Πάσχα και το περίφημο σλόγκαν "Τι φοβάσαι ρε Πασχάλη; Το βαφτιστήρι φοβάσαι;»
Αν και την πρόταση που ακολουθεί την έχω ήδη αναφέρει νομίζω ότι αξίζει τον κόπο να την επαναλάβω λίγο βελτιωμένη. Η νέα μου πρόταση λοιπόν είναι να δημιουργηθεί ένα αντίστοιχο βίντεο όπου το ερώτημα που θα τίθεται θα είναι το εξής: «Τί φοβάσαι Έλληνα πολίτη; Τους υποψήφιους φοβάσαι;" .
Που θα απευθύνεται; Σε όλους εκείνους τους υποψήφιους βουλευτές που επιθυμούν για κάποιο λόγο να εκπροσωπήσουν τους Έλληνες πολίτες αλλά οι ίδιοι ντρέπονται γι αυτό, δηλαδή που ως  Έλληνες πολίτες ανέλαβαν ή θα αναλάβουν να εκπροσωπήσουν Έλληνες πολίτες. 
Σε κάθε περίπτωση σε όλους εκείνους τους βολεμένους  που φοβούνται μην ξεβολευτούν, που αγνοούν την Ελλάδα και την διασύρουν διαχρονικά. Σε όλους εκείνους  που γνωρίζουν την Ελλάδα και τους ανθρώπους της όχι μέσα από τη γραπτή ιστορία τους αλλά από μονομερείς μαρτυρίες εμποτισμένες με φανατικές πεποιθήσεις που άκουσαν στο καφενείο και τις υιοθέτησαν, έτσι απλά, ανεξέταστα.
Ποιοι θα έχουν πρωταγωνιστικό ρόλο: Όλοι εκείνοι οι Έλληνες πολίτες, που είναι περήφανοι που είναι Έλληνες πολίτες, γιατί απλά αγαπούν την Ελλάδα και τους ανθρώπους της. Όσοι δηλαδή μέχρι σήμερα δεν περιορίζονταν στα λόγια αλλά έδειχναν με την πράξη τους την αγάπη τους για τον τόπο μας και τους ανθρώπους του. Που εργάστηκαν με συνέπεια στο χώρο της εργασίας τους. Που αγωνίστηκαν και αγωνίζονται καθημερινά για το καλό όλων, εθελοντικά και αμισθί στον ελεύθερό τους χρόνο. Έτσι απλά γιατί το κάνουν κέφι.
Τι κοστούμια θα φορούν: Δε με ενοχλεί καθόλου αν θα είναι τα ίδια δηλαδή «χασάπηδες με μπαλτάδες» ή άλλα όπως "τσολιάδες και καραγκούνες" ή "έλληνες με αρχαιοελληνικές φορεσιές" μπροστά σε κάλπες με το «ψηφαλάκι» στο χέρι.
Το τραγουδάκι: «Γιατί έχεις την ψήφο στο χέρι σου έχεις, την ψήφο μην το ξεχνάς!!!!!!!!!!!!»


ΠΗΓΗ:


Δεν υπάρχουν σχόλια: