Παρασκευή 4 Μαΐου 2012

«Πρωτοβουλία στήριξης μικρών κομμάτων» [Από το blog “ANemos”]




Πριν από τρεις ημέρες, την 1.5.2012, στο blogANemos διαβάσαμε αυτό:


Πρωτοβουλία στήριξης μικρών κομμάτων

Μια ενδιαφέρουσα πρωτοβουλία  με στόχο την πληροφόρηση για τις θέσεις των λεγόμενων "μικρών" κομμάτων. Των πρωταγωνιστών, δηλαδή, των ερχόμενων εκλογικών αναμετρήσεων, με πρώτη αυτή της 6ης Μαΐου.
Διαβάστε τι γράφουν οι ίδιοι για αυτή την προσπάθεια:

Είμαστε μια ομάδα νέων και έχουμε δημιουργήσει την πρωτοβουλία Μικρά Κόμματα με σκοπό την ενημέρωση των πολιτών και την επικοινωνιακή υποστήριξη των μικρών κομμάτων που θα λάβουν μέρος στις εκλογές της 6ης Μαΐου.
Εδώ μπορείς να δείς το βίντεο προώθησης της πρωτοβουλίας μας: http://youtu.be/Q4CkWK2s-Gk
Και εδώ την ιστοσελίδα μας: www.mikrakommata.gr


Eν συντομία, τι κάναμε:
1. Ζητήσαμε από όλα τα μικρά κόμματα να μας απαντήσουν κάποιες απλές ερωτήσεις.
2. Παρουσιάσαμε τις απαντήσεις τους στο mikrakommata.gr
3. Προτρέπουμε τα παιδιά κάθε ηλικίας να αλλάξουν τη γνώμη των γονιών τους (που θα ψηφίσουν ΠΑΣΟΚ/ΝΔ) τις ημέρες πριν από τις εκλογές.
Περισσότερες πληροφορίες στο mikrakommata.gr και στο κείμενο που ακολουθεί.

Πρωτοβουλία "Μικρά Κόμματα"
Τι θέλουμε:
Θέλουμε να βοηθήσουμε τους πολίτες στη διαδικασία αναζήτησης πληροφοριών για τις εναλλακτικές επιλογές που έχουν σε αυτές τις εκλογές βοηθώντας ταυτόχρονα τα μικρά κόμματα να προβληθούν στους ψηφοφόρους.

Οι στόχοι μας:
1. Να ευαισθητοποιήσουμε τους πολίτες σχετικά με την αναγκαιότητα προσέλευσης στις κάλπες. Η αποχή δεν είναι επιλογή, ούτε το άκυρο και το λευκό.
2. Να προσφέρουμε πληροφορίες σχετικά με όλα τα κόμματα που δεν έλαβαν δωρεάν διαφημιστικό χρόνο για επικοινωνία στα ΜΜΕ.  Η φωνή τους πρέπει να ακουστεί σε όλους τους πολίτες της Ελλάδας.
3. Να ψηφίσουν οι πολίτες μικρά κόμματα. Η κοινοβουλευτική πολυφωνία είναι απαραίτητη για μια υγιή δημοκρατία.

Οι θέσεις μας:
1. Τα λογικά επιχειρήματα πρέπει να νικήσουν το φόβο που δημιουργούν στην κοινωνία τα μεγάλα κόμματα, τα διαπλεκόμενα media και τα συμφέροντα που τα υποστηρίζουν.
2. Ο δικομματισμός πρέπει να καταργηθεί στην Ελληνική πολιτική σκηνή. Ο πολυκομματισμός δε συνεπάγεται ακυβερνησία και αστάθεια.
3. Η πολυφωνία στις κυβερνήσεις βοηθά στη δημοκρατικότερη εκπροσώπηση των ψηφοφόρων.

Η πρωτοβουλία μας:
1. Δημιουργήσαμε την ιστοσελίδα mikrakommata.gr και το βίντεο ευαισθητοποίησης σχετικά με την ανάγκη προσέλευσης στις κάλπες και ψήφισης μικρών κομμάτων που θα αναρτηθούν και θα κυκλοφορήσουν ευρέως στο διαδίκτυο τις επόμενες ημέρες.
2. Συλλέξαμε μέσω ενός email τις βασικές πληροφορίες και κύριες θέσεις των κομμάτων από τα ίδια τα κόμματα για να παρουσιάσουμε στους πολίτες μια αντικειμενική και ολοκληρωμένη σύνοψη αυτών.
3. Ζητάμε την ενεργό συμμετοχή αντικειμενικά πληροφορημένων πολιτών και οργανώσεων πολιτικού ακτιβισμού για τη διασπορά του μηνύματος στο 60% των πολιτών που δεν έχουν πρόσβαση στο διαδίκτυο.


ΠΗΓΗ:


Δεν υπάρχουν σχόλια: