Παρασκευή 7 Νοεμβρίου 2008

«Προσκόλληση στο παρελθόν» [Από το blog “Lockheart”]


Στις 13.2.2008, στο blog “Lockheart”, διαβάσαμε αυτό:


Προσκόλληση στο παρελθόν


To κόλλημα στο παρελθόν . . .

Αυτή η ανάρτηση είναι αφιερωμένη στο παρελθόν σας κάθε μορφής αλλά και στο βαθμό που έχετε μείνει και προσκολλήσει σε αυτό με αποτέλεσμα να έχετε μολυνθεί σε σημείο να σας κατευθύνει το μέλλον και με όχι τα καλύτερες εκβάσεις.
Ένα σημείο προσκόλλησης που έχετε ακούσει συχνά πυκνά, έχουν βρεθεί γνωστοί σας η και ακόμα εσείς οι ίδιοι είναι το λεγόμενο «κόλλημα με τον/την πρώην» το κλασσικό που ακούτε ιδιαίτερα όταν γνωρίζεται κάποιον άνθρωπο και η επαφή βρίσκεται σε πρώιμο στάδιο. Ας δούμε τις συνέπειες αυτής της προσκόλλησης:

Όταν μια σχέση έχει πλέον τελειώσει οριστικά με τον να κολλάς ακόμα στον άνθρωπου που είχες στο παρελθόν το σίγουρο είναι ότι μόνο καλό δεν θα σου κάνει από την άλλη αν επιθυμείς επανασύνδεση τότε πλανάσαι είναι σαν να σε ενημερώσει κάποιος ότι το γλυκό που μας φας είναι ληγμένο εσύ να επιμένεις να το φας και στο τέλος να παραπονιέσαι γιατί έχεις στομαχικές διαταραχές άρα ασυνειδησία σε βαθμό κακουργήματος.
Ένα άλλο σημείο που αξίζει να αναφέρουμε είναι ότι εάν για παράδειγμα ο προηγούμενος σύντροφος σας, σας έχει κάνει την ζωή πατίνι αντί να γκετοποιήσετε αυτό που έχετε περάσει και να προχωρήσετε μπροστά οι περισσότεροι το κρατάνε μέσα τους. Το αποτέλεσμα; Στον επόμενο άνθρωπο που γνωρίζουν και μη έχοντας ξεκαθαρίσει τις προηγούμενες στάχτες του βγάζουν τα απωθημένα και στο τέλος αναρωτιούνται γιατί και πάλι κάτι πήγε στραβά ενώ στην ουσία το παρελθόν τους διέλυσε το παρόν και το μέλλον διότι οι ίδιοι το επέτρεψαν. Μια άλλη αναφορά είναι η εξής: Αν πραγματικά η προηγούμενη σας σχέση ήταν κακή αυτή την κατάσταση μερικοί την γενικεύουν αρχίζουν και λένε «Δεν υπάρχει τίποτα, όλοι είναι το ίδιο κλπ κλπ κλπ» το αποτέλεσμα αυτού του συνειρμού είναι ότι εάν πραγματικά ο επόμενος άνθρωπος που θα εισέλθει στην ζωή τους είναι πραγματικό διαμάντι όχι μόνο θα αδυνατούν να το πιστέψουν αλλά και από την δυσπιστία τους στο τέλος θα τον απομακρύνου ή θα ψάχνουν εξονυχιστικά το λάθος μιας και έχουν κακή προηγούμενη εμπειρία την οποία όμως μέσα τους δεν την ξεκαθάρισα και τους καθόρισε τον τρόπο σκέψης και ανάλυση μια μελλοντικής διαδικασίας.
Μήπως σε αυτές τις γραμμές και στα παραδείγματα είδες κάπου τον εαυτό σου ; τότε έχει πράξει κάποιο λάθος μέσα σου και καλείσαι να το καθαρίσεις , εάν όχι τότε απομακρύνσου από αυτές τις γραμμές.

Η και ακόμα να έχεις κάποιο παρελθόν στην ζωή σου σε τι νομίζεις θα σε βοηθήσει να μείνεις κολλημένος και ταυτισμένος σε αυτό απλά; να μην μπορέσεις να απα-γκιστρωθείς ποτέ και θα σε καταστρέψει για άλλη φορά.

  • "Αν το παρελθόν ήταν ωραίο μαγικό να το υποδέχεσαι σαν ανάμνηση, αν ήταν άσχημο μάθε από αυτό μέσο της κάθαρσης δεν υπάρχει λόγος να μένεις πίσω σκέψου το σοβαρά αυτό."
  • "Σκέψου ποιο πρακτικά : Τι πιστεύεις ότι θα καταφέρεις ή θα νιώθεις προχωρώντας μπροστά κοιτάζοντας όμως πίσω; Απλά να σκοντάψεις και να τραυματιστείς ίσως και θανάσιμα."
  • "Ξεκόλλα από το παρελθόν και προχώρα μπροστά, με το να κολλάς στο πίσω μόνο κακό κάνεις στο τώρα και στο μετά."
  • "Αποδέξου το τέλος όπως αποδέχεσαι και την αρχή αλλιώς κάποια μορφή έχει γεννήθει μέσα σου και το τρέφεις συνεχώς."
  • "Προχώρα μπροστά έχοντας σβήσει τα ίχνη του τελευταίου βήματος σου, αλλιώς στάσου εκεί και κάνε ξεκαθάρισμα."
  • "Το ότι γνώρισες κάποιον άνθρωπο κακό σύμφωνα με τα λεγόμενα σου δεν σημαίνει ότι πρέπει να βαφτίσεις εγκληματίες όλη την ανθρωπότητα κάθε άνθρωπος είναι ξεχωριστός, ΜΗΝ το ξεχνάς αυτό."
  • "Το να ελπίζεις σε ένα ΤΕΛΕΙΩΜΕΝΟ παρελθόν είναι σαν να ελπίζεις ότι ο νεκρός θα αναστηθεί."
  • "Άφησε τις χρονικές έννοιες εκεί που ανήκουν: Το παρελθόν στον παρελθόν – ΞΕΧΑΣΕ ΤΟ, το παρών στο παρών - ΖΗΣΕ ΤΟ, και το μέλλον στο μέλλον προετοιμάσου όσο καλύτερα μπορείς για να το ΥΠΟΔΕΧΤΕΙΣ."
  • "Η καλύτερη αποχώρηση από το παρελθόν είναι να φεύγεις όπως πήγες δηλαδή άθικτος και άφθαρτος. Πως θα το καταφέρεις αυτό; Δεν είμαι άξιος να σου απαντήσω εγώ σε αυτή την ερώτηση διότι ο αμυντικός μηχανισμός θα φτιαχτεί με τα δικά σου χέρια."

ΕΣΥ; ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΣΧΕΣΗ ΣΟΥ ΜΕ ΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ; ΜΗΠΩΣ ΕΧΕΙΣ ΑΚΟΜΑ "ΑΠΛΗΡΩΤΟΥΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥΣ" ;


ΠΗΓΗ:

http://lock-heart.blogspot.com/2008/02/blog-post_13.html


Δεν υπάρχουν σχόλια: